Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области.

...
Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области.
Коментари Харесай

Готвят сериозно затягане на мерките в няколко области

Здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в някои области. Това разгласи основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев приказва след съвещанието на Националния пандемичен комитет.

" Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната - София, София-област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се разискват въвеждането на нови ограничения ", изясни той.

София ще вкара противоепидемичните ограничения от стадий 3 на националния проект за ръководство на пандемията. Предстои решение на националния щаб в петък, в което в детайли ще бъдат написани и новите ограничения.

Столичната РЗИ предлага ограничение на 50% в потенциала и като работна повърхност, и като лица, заети в обектите, които са със значение за публичното здраве, заведения за хранене и за развлечения. Работното време да бъде лимитирано до 22 часа и да има цялостно съблюдаване на достъпа със зелен документ.

Предлага се част от учениците да преминат напълно онлайн до края на срочната почивка.

За някои от областите би трябвало да се вкара ротационният принцип за образование на учениците след 4-ти клас.

Столичната РЗИ предлага учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас да преминат на напълно онлайн образование от понеделник, 24 януари, до настъпването на междусрочната почивка, а учениците от 1 до 4 клас, както и 7, 10 и 12 клас се образоват в присъствена форма.

Това се планува в 3 стадий на националния проект. Ако се стигне до четвърти стадий от националния спешен проект, евентуално решение за ротационен принцип на образование ще се вземе за цялата страна, предизвести доцент Кунчев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/515425133236422
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР