Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области.

...
Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в някои области.
Коментари Харесай

Затягат ли мерките? Кунчев каза какво ще стане с учениците

Здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в някои области. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, съобщи Нова. 

„ Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната - София, София-област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока, се разискват въвеждането на нови ограничения ”, изясни той.

Националният щаб ще вземе решение за ограниченията в столицата.

„ Ще предложим ограничение на 50% в потенциала на работа в някои обекти, измежду които заведения за хранене и развлечения ”, добави Кунчев.

Обсъжда се и присъствено образование на учениците тук-там на ротационен принцип.

„ Относно ограниченията в областта на обучение – там МОН взима съответните решения. Но съгласно националния проект евентуално към този момент би трябвало да се вкара образование на ротационен принцип за учениците след 4 клас ”, сподели Кунчев.

" От понеделник ще предложим учениците от 1-ви до 4-ти клас, както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на образование. Останалите - 5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас - да учат онлайн ”, сподели още здравният контрольор.

Предстои решението на национално ниво да бъде взето в петък (21 януари).

Във връзка с премахването на огромна част от противоепидемичните ограничения във Англия доцент Ангел Кунчев разяснява, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните имунизационни равнища. " За това обаче е належащо време ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР