Здравните власти обмислят промяна какво в България се смята за

...
Здравните власти обмислят промяна какво в България се смята за
Коментари Харесай

Здравните власти обмислят промяна на COVID сертификата в България

Здравните управляващи обмислят смяна какво в България се счита за уверение за ковид. Това се схваща от, а желанието бе доказано от министъра Асена Сербезова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Засега е известно, че смяната по всяка възможност ще визира проучванията за антитела, за които съгласно актуалните правила при резултат над 150 BAU/ml се издава документ за три месеца. Промяната би била забавна по най-малко две аргументи:, само че пък по света няма теоретичен консенсус какви равнища на антитела обезпечават отбрана от тежко боледуване на COVID-19. (Още за удостоверенията за антитела сред политиката и науката четете )

Удостоверението за антитела се разисква

" Обсъжда се опцията за удостоверението за антитела, само че към този стадий към момента нямаме решения ", сподели Сербезова, само че на въпросите на " Дневник " дали се разисква отпадането на опцията, здравният министър по този начин и не отговори съответно и сподели общо " ще ви осведомяваме за решенията ".

Тя уточни, че тематиката се разисква от експертен съвет по имунопрофилактика и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той неколкократно е заявил пред медиите, че е срещу признаването на проучванията за антитела, а по време на министъра на опазването на здравето в служебното държавно управление Стойчо Кацаров.

Преди към два месеца, още веднъж аргументирайки се с, здравните управляващи вкараха документите за антитела в България.

Български против европейски Коронавирус документи

В проекта на държавното управление за справяне с епидемията е записано, че във втора фаза (при претовареност на интензивните кревати на 60%) би трябвало да се предприеме: Синхронизиране на метода " Зелен документ " с издаваните Цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз посредством:
Сербезова не уточни дали поради тази точка следва да се премислят и другите български тълкования какво се счита за годно уверение за ковид. Основните разлики в този момент са в продължителността на документите за преболедуване, както и при започване на валидността на документите за имунизиране. (Още за разликите четете )

Новия проект на държавното управление вижте
Как ще се вкарват ограничения четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР