Здравните власти намалят карантината за заразени с коронавирус от 10

...
Здравните власти намалят карантината за заразени с коронавирус от 10
Коментари Харесай

Намаляват карантината за COVID-19

Здравните управляващи понижат карантината за инфектирани с ковид от 10 до 7 дни. Облекчение ще има за контактните лица, като те ще бъдат карантинирани единствено пет дни, а при положение, че в границите на 90 дни обратно са били имунизирани или са преболедували – са изцяло освободени изолираност. Това разгласи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Прочетете още
Очаква се заповедта да бъде издадена на следващия ден, като от този момент ще влезнат в действие и измененията, които автоматизирано ще обзет и тези, които са карантинирани и към този миг.

Здравният министър Асен Меджидиев, също разяснява, че ограниченията могат да бъдат разхлабени поради спада на броя на инфектираните.

„ Имаме сериозен спад на смътността и инфектираните и то макар разхлабването, което отпуснахме последните две седмици. Това демонстрира, че решенията ни са съответни “, сподели той.

Кунчев добави още, че намаляването на карантината се прави по образец на практики в Съединени американски щати и Европа.

„ Всички останали ограничения, като носенето на защитни маски в градски превоз или лечебни заведения, ще се запазят. Следим обстановката и се чака да разхлабим още, в случай че спадът продължи “, съобщи Кунчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР