Здравните експерти, съветващи Европейския съюз, значително подцениха заплахата от новия

...
Здравните експерти, съветващи Европейския съюз, значително подцениха заплахата от новия
Коментари Харесай

El Pais: Евроекспертите подцениха COVID-19

Здравните специалисти, съветващи Европейския съюз, доста подцениха опасността от новия ковид през февруари, тъкмо преди пандемията да се популяризира в целия континент, заяви испанският вестник El Pais.
Европа е имала общо 167 668 смъртни случая от COVID-19 от 1 919 572 случая, откогато вирусът се появи в Китай през декември, съгласно AFP.
Позовавайки се на протоколи от среща на 18 февруари на чиновници от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC), основан в Швеция, El Pais твърди, че специалистите решили, че рискът от COVID-19 е " невисок " за популацията и " невисок до сдържан " за здравните системи на Европейски Съюз.
" Прочитайки този документ три месеца... по-късно, явно е, че никой присъстващ здравен чиновник там не е планувал какво ще се случи ", написа вестникът.
„ Техническият съвещателен комитет смяташе, че COVID-19 представлява„ невисок “риск за европейското население и бяха отправени единствено няколко предизвестия по отношение на заплахата от вируса, нуждата да се откри дали той към този момент е в Европа и нуждата от ограничения за попречване на разпространяването му. "
Имаше единствено към 45 случая с ковид в Европа, когато срещата се организира и по-голямата част от тях бяха хора, пътуващи от Азия или техните контакти.
" 80-годишен китайски екскурзиант от Ухан, центърът на пандемията на ковид, също умря в Париж. ECDC изследва тези случаи и акцентира, че локалното заразяване " наподобява е нищожно ", с няколко болести, които са лесни за следене ", написа още изданието.
Три дни след срещата е в Северна Италия е намерено огнище на болестта. Оттогава там са умряли над 32 000 страдащи от COVID-19.
" Те подцениха вируса ", сподели Даниел Лопес Акуна, някогашен чиновник на Световната здравна организация.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР