Здравни служители, подкрепени от армията, започнаха днес масови тестове за

...
Здравни служители, подкрепени от армията, започнаха днес масови тестове за
Коментари Харесай

В Северна Анлия започват масови ковид-тестове заради индийския щам

Здравни чиновници, подкрепени от армията, започнаха през днешния ден всеобщи проби за ковид " от врата на врата " в градовете в Северна Англия в опит да спрат разпространяващия се индийски вид, който заплашва проектите на държавното управление да премахне всички ограничения през идващия месец, оповестява АП. 

Случаите на новия вариант, разпознати за първи път в Индия, са се удвоили за една седмица и запвашват да компрометират внезапното намаляване на инфекциите в страната, извоювано с месеци на ограничавания и бърза имунизационна акция. Учените, които поучават държавното управление, споделят, че индийският вид на коноравируса вероятно е по-преносим от преобладаващия вариант в Обединеното кралство.

" Ако вирусът е доста по-преносим, вероятно ще се надигнем пред сложен избор ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Той сподели, че идващият стадий от ограниченията за облекчение ще се организира, както е планувано от понеделник, само че предизвести, че е допустимо плановете за унищожаване на всички ограничавания от 21 юни, в това число правилата за обществено разграничаване и носене на маски, да бъдат отсрочени.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че   бойци ще оказват помощ за провеждането на тестове в Болтън и Блекбърн в Северозападна Англия, където също се откриват пунктове за имунизация, с цел да се форсира процесът. 

Правителственият теоретичен съвещателен комитет казва, че засега няма доказателства, че индийският вид предизвиква по-тежко заболяване или че съществуващите ваксини няма да работят против него.

Повече от две трети от пълнолетните британци са получили първата доза коронавирусна ваксина и 37% са и с двете дози. Правителството съкращава времето сред дозите за хора над 50 години от 12 на 8 седмици в опит да им обезпечи по-голяма отбрана.

Някои страни в Европейски Съюз като Германия към този момент включиха Англия в листата на висикорисковите страни поради индийския вариант.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР