Здравни инспектори започнаха оценка на хранителните навици и причините за

...
Здравни инспектори започнаха оценка на хранителните навици и причините за
Коментари Харесай

140 първокласници ще бъдат изследвани до края на май

Здравни инспектори започнаха оценка на питателните привички и аргументите за затлъстяването на първокласниците в Пазарджик. Проучването е част от общоевропейска самодейност, заяви Българска национална телевизия.

Освен родителите, и учителите се стараят да повлияят на децата по този начин, че в менюто им да участват по-често плодове и зеленчуци.

" Въпреки че доста приказваме в часовете за това, че би трябвало да хапват здравословно, май доста ги притегля нездравословната храна, за жалост. Храната в множеството случаи са тестени закуски ", споделя Зара Богданова, преподавател.

И здравните инспектори регистрират, че децата постоянно се хранят небалансирано. А това рефлектира върху тежестта им. Затова проучването се концентрира върху избрани параметри като измерването на децата - растеж, тегло, талия и ханш, споделя Ирина Атанасова от РЗИ - Пазарджик.

140 първокласници от Пазарджик и региона ще бъдат изследвани до края на май. А резултатите ще покажат по какъв начин питателните привички въздействат на здравословното им положение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР