Здравни инспектори и общопрактикуващи лекари излизат на протест в столицата.

...
Здравни инспектори и общопрактикуващи лекари излизат на протест в столицата.
Коментари Харесай

Личните лекари и здравните инспектори излизат на протест

Здравни инспектори и общопрактикуващи лекари излизат на митинг в столицата . Служителите на районните здравни инспекции в страната ще стачкуват от 13.00 часа пред Министерството на здравеопазването.
Причината за протестните им дейности са ниските им заплати. Здравните инспектори желаят бърза смяна на Наредбата за заплатите на държавните чиновници в бранша. Според тях настоящата сега лимитира действителното повишение на трудовите им хонорари. Организирани са митинги и в Регионалните здравни инспекции по места.
В 12.30 часа пред НДК ще стартират митингите на общопрактикуващите лекари, които упорстват за понижаване на административните им отговорности . Според тях точно те оказват отрицателно въздействие върху обслужването на пациентите.
Лекарите упорстват за законодателна смяна, с която да отпаднат докладите с описите на касовите бележки . Те желаят и всички освободени от потребителска такса да я заплащат в цялостен размер , а сумите да им бъдат възстановявани от съответните институции. Семейните лекари са на мнение, че потребителската такса би трябвало да е 1% от минималната заплата . Според тях би трябвало да отпадне и 24-часовото им разположение на пациентите.
Протестите ще се проведат по време на неофициалната работна среща на министрите на опазването на здравето на страните от Европейски Съюз, които ще обсъдят здравословно хранене при децата и успеваемостта на медикаментите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР