Здравна агенция започва първото епидемиологично проучванеВсе по-често пешеходците се оплакват,

...
Здравна агенция започва първото епидемиологично проучванеВсе по-често пешеходците се оплакват,
Коментари Харесай

В САЩ изследват инцидентите с е-скутери

Здравна организация стартира първото „ епидемиологично ” изследване

Все по-често пешеходците се оплакват, че возещите се на е-скутери заплашват спокойното придвижване из градовете

Трима експерти от Центъра за надзор на заболяванията в Съединени американски щати поемат на път към Остин, Тексас, с цел да изследват нов публичен проблем: многочислените произшествия с електрически скутери.

Все повече хора харесват пътуването из градската среда с дребните, пъргави, маневрени и екологични електрически скутери. Паралелно с това обаче нараства и броят на жертвите на произшествия с тези возила.

Все по-често пешеходците се оплакват, че возещите се на е-скутери заплашват спокойното придвижване из градовете. Затова експертите от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) са решили да изследват тези произшествия и да потърсят какво може да се направи за намаляването им, оповестява CNET.

Изследователите ще проучат случаите с 37 незабавни повиквания и 68 случая със  скутери, докладвани за 60-дневен интервал – във времето от 5 до 4 ноември. Учените ще потърсят повтарящи се модели и ще посъветват градските управляващи, работещи по основаването на нови правила за скутерите, по какъв начин да подкрепят сигурността на движещите се по пътищата.

Служителите на организацията ще стартират интервютата си идната седмица. Това е първото „ епидемиологично ” изследване на здравната организация по отношение на електрическите скутери, които нямат закрепени станции.
още по тематиката
Мисията на CDC включва освен това от битка с заболяванията: измежду отговорностите на организацията е да съветва управляващите по отношение на решения, свързани с естествени или провокирани от индивида закани за здравето.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР