Здравко Димитров: Познавам в детайли системата на образованието, защото в

...
Здравко Димитров: Познавам в детайли системата на образованието, защото в
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Нови детски градини и сграда за Математическата гимназия в Пловдив

Здравко Димитров: Познавам в елементи системата на образованието, тъй като в нея отговорностите са поделени сред страната и общината и имах отношение към доста от проблемите. Аз персонално като регионален шеф бях в основата на създаването на механизма за обсег, съобщи Здравко Димитров, представен от "Марица ".

Той започва от Пловдив пилотно и по него над 25 000 деца към този момент са върнати в учебните заведения. Работим от години и за здрава връзка сред бизнеса и просветителните структури, с цел да знаем какви фрагменти ще са нужни в идващите години и по какъв начин професионалните гимназии и вузовете да ги приготвят.

За да могат в края на образованието младежите да имат в ръцете си тапия, която незабавно могат да осребрят с намирането на хубава работа с добра заплата.

По отношение въз основата също познавам главните проблеми. Тук те са свързани най-много с нуждата от нови детски ясли и градини. През последните години Пловдив се развива с бързи темпове и популацията пораства. Знам по какъв начин да направя града по-удобен за младите фамилии.

Конкретно възнамерявам до края на мандата да изградим най-малко по едно детско заведение -ясла или градина, във всеки от шестте региона на Пловдив. В града би трябвало да има комфортно място за всяко дете, без да се постанова родителите да пътуват с километри, с цел да го оставят или вземат от градината.

Имаме написан проект за строителството на две нови учебни заведения. Ще решим казуса със постройката на Математическата гимназия, както и на другите учебни заведения, които разделят една постройка.

Работим по действителен проект, съгласно който до 2029 година всички учебни заведения да преминат на едносменен режим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР