Здравите и плътни кости са много важни за цялостното здраве. ...

Здравите и плътни кости са много важни за цялостното здраве.

9 неща, които да направите за по-здрави кости

Здравите и плътни кости са доста значими за цялостното здраве. Трябва да се погрижите за костите си, с цел да могат те да носят целия товар на тялото ви, тъй че органите и системите в организма да работят добре. Ако костите ви не са здрави, това се отразява на цялостното здраве на организма.За да имате здрави кости с добра компактност е значимо да им доставяте нужните хранителни субстанции. С времето и с придвижване на възрастта костната компактност може да стартира да понижава, което прави здравината им не толкоз добра.

Костното вещество непрестанно се подменя посредством синтез на нови костни кафези. За да подпомогнете този развой, ето какво би трябвало да вършиме всеки ден за по-здрави кости.

1. Консумирайте повече храни, богати на калций.

Сред храните, които са богати снабдители на калций, са млечните артикули, яйцата, изварата. Всички те доставят забележителни количества от този по този начин скъп за костите минерал. Трябва обаче да съобразите дневния си калориен банкет с калорийната стойност на млечните артикули, защото те са калорични и несъразмерната им консумация може да се отрази зле на тежестта ви.2. Витамин D

Калцият не може да се усвои оптимално, в случай че е налице недостиг на витамин D. Ето за какво е значимо да следите равнищата на този витамин в тялото си. Старайте се да поемате задоволително слънчеви лъчи през цялата година, защото слънчевата светлина е главният източник на синтез на витамин D в тялото. Правете го рационално и използвайте слънцезащита. Храните, богати източници на витамин D, са мазни риби, гъби, морски блага, яйца, кисело мляко, портокалов сок, овесени ядки.

3. Консумирайте задоволително протеин

Не пропускайте протеините в диетата си. Те са значима част от всяка клетка в тялото. Основен конструктивен детайл са, от който се нуждаят и костите, с цел да бъдат здрави и мощни.4. Силови извършения, тренировки с тежести

Ако сте се концентрирали най-вече върху кардиото, с цел да отслабнете и да контролирате тежестта си, не би трябвало да забравяте и силовите тренировки. Те подтикват костната компактност и здравината на костите, построяват мощна мускулатура, която поддържа по-добре скелета. Включете повече извършения с ластици, гирички, добавени тежести, лично тегло. Всички те способстват за положителното здраве на костите.

Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg