Здравейте, колеги! За пореден път възмутени експерти на Националната асоциация

...
Здравейте, колеги! За пореден път възмутени експерти на Националната асоциация
Коментари Харесай

НАЗП: Череши за 2,99 лв.! Къде е уловката?

Здравейте, сътрудници! За следващ път възмутени специалисти на Националната асоциация за отбрана на потребителите алармират, че на териториятана страната известна верига употребява нелоялна комерсиална процедура за привличане на консуматори. НАЗП е сезирала няколко пъти контролния орган - Комисията за отбрана на потребителите, за тази процедура, която членове на неправителствената организация установяваха още от началото на пандемията през предходната година. Имаше известия на КЗП, че са подхванали дейности и надлежно тази нелоялна комерсиална процедура и методът на мамене на потребителите е спряна. Ефект обаче няма.

Дали е спряна не можем да кажем, само че очевдното е, че тя продължава в цялата страна. Всички знаем, че когато цветът на етикета в друг от нормалния бял цвят, има нещо по-различно. В случая – поглеждайки отляво надясно - виждаме, че чершите са понижени с 40% и костват 2,99 лева Под това известие стоят касетите с череши те. Заради аления етикет стигаме до решението за покупка. Едва видимо върху него ниско долу със ситни букви е написано, че цената е за половин кг. Т.е. още веднъж сме очевидци на една практитка, която се прилагаше от мобилните оператори дълго време, и КЗП не можа да се оправи с нея – а точно ситният шрифт, който създаваше клопки за потребителите. След дълъг и мощен публичен напън, макар безплодието на контролния орган, се стигна до законова смяна и това докара до действителни резултати в интерес на потребителите. Сега виждаме, че същата процедура още веднъж се възобновява и то във верига, която има десетки обекти в цялата страна.

С актуалното известие сигнализираме и комерсиалната верига, че в случай че бездействието на КЗП е реалност, ще предприемем нетрадиционни дейности в границите на закона за да бъде спряна следващата нелоялна комерсиална процедура, която мами потребителя и бърка в неговия джоб.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР