Здравето на сърцето, както и всеки друг аспект от общото

...
Здравето на сърцето, както и всеки друг аспект от общото
Коментари Харесай

Колко важен е витамин К за сърцето

Здравето на сърцето , както и всеки различен аспект от общото ни здравословно положение, е директно обвързвано с метода ни на хранене. Добре знаем, че сърцето обича омега-3 мастните киселини, пълнозърнестите храни, бобовите и всички, богати на доста витамини и минерали - като плодовете и зеленчуците.
 Млечните артикули, шоколадът и по какъв начин ни оказват помощ да имаме крепко сърце
3 храни за крепко сърце

Какво и по какъв брой да консумираме

Ново проучване на учени от Edith Cowan University пък подчертава вниманието ни върху един съответен витамин, който не е толкоз известен, само че се оказва не по-малко значим за сърдечното ни здраве - витамин К .

Установено е, че хората, които употребяват храни, богати на витамин К, имат до 34% по-нисък риск от атеросклероза (натрупване на плаки в кръвоносни съдове и артерии). В изследването вземат участие 50 хиляди души.
 Снимка 559045

То прави разлика и сред двата съществени типа витамин К, които си набираме с храната. Витамин К1 е най-вече от зеленолистни зеленчуци и растителни масла, до момента в който витамин К2 се съдържа в месото, яйцата и ферментиралите храни. От двата К1 е този, който обезпечава по-висока отбрана от хоспитализация поради атеросклероза - 21% (и 14% при К2).

Именно затова учените считат, че се нуждаем от витамин К1 в по-големи дози от тези, които се препоръчваха до този миг за подкрепяне на коагулацията на кръвта.

" Въпреки че са нужни повече проучвания, ние имаме вяра, че витамин К защищава от натрупването на калций в главните артерии на тялото, което води до съдова калцификация ", настояват учените.
 Снимка 559043

Именно по тази причина и не толкоз известният витамин се счита за добра опция за лесна и естествена предварителна защита на сърдечно-съдови болести , които в международен мащаб са една от водещите аргументи за смъртност, а възрастовата граница за тях от ден на ден понижава, предава.
 Сънят, часът на лягане и връзката му със здравето на сърцето
В какъв брой часа си лягат хората със крепко сърце

Отговора дават английски учени

Храните, които са богати на витамин К1, са коприва, спанак, босилек, магданоз, листа на цвекло и киви . Можем да го намерим и под формата на хранителна добавка, само че е значимо да не предозираме с него, тъй като може да докара до проблеми с кръвосъсирването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР