Здравето и щастливият живот на домашния папагал зависи от много

...
Здравето и щастливият живот на домашния папагал зависи от много
Коментари Харесай

Значението на клетката за дълголетието на папагала

Здравето и щастливият живот на домашния папагал зависи от доста фактори. Един от тях е клетката, въпреки че притежателите на папагали сякаш не обръщат задоволително внимание на този детайл от развъждането на птицата в личния си дом. А клетката е от значимо значение за комфорта, здравето и дълголетието на папагала.

Елементите на птичия дом би трябвало деликатно да се плануват, както като величина, по този начин и като разположение и обзавеждане с нужните принадлежности. Основният аршин във връзка с размера е опцията птицата да разтваря изцяло крилата си в клетката, без да допира стените.

Важна параметър е дължината на клетката, защото папагалите се придвижват най-вече в хоризонтално състояние. По същата логичност експертите по развъждане на тези пернати предлагат пръчките на клетката да са хоризонтално ситуирани, а не отвесно.

Местоположението на клетката на папагала се избира по този начин, че да бъде по-далече от електрическите уреди, от течението в помещението, както и от източниците на ярка светлина. Най-добре е едната страна на клетката да бъде опряна на стена.

За височината, на която да се сложи клетката, съветът е да бъде на нивото на очите на индивида. Ако клетката е на по-ниско място, удачно е да се постави върху масичка.

Играчките за папагала и другите аксесоари на домашния любим са наложителни и всеки притежател получава указания какво би трябвало да има вътре, само че не трябва да се претрупва клетката. Трябва да остане задоволително пространство, с цел да може птицата да се движи.

Вниманието е добре да се заостри към кацалките на папагала. По отношение на материала за направа, може да са пластмасови, минерални, дървени. Но въпреки всичко главните кацалки би трябвало да бъдат натурални клончета с кора от широколистни дървета.

 Къщичка за папагал

Подходящо е по цялата им дължина диаметърът да се трансформира - от най-малкия, където ноктите на папагала се допират, до най-големия, където ноктите се опират в дървото. Няколко кацалки с друг диаметър може да бъдат сполучлива опция на тези условия.

Тъй като тези съоръжения се цапат бързо, добре е от време на време да се подменят, в случай че не е допустимо да бъдат добре почистени.

В клетката на папагала би трябвало да се откри място за храната и водата на птицата, защото се нуждае от непрекъснат достъп до прясна вода, както и от храната си.

Вече знаете за какво дълголетието на папагала зависи от клетката. Вижте също:

- Съвети при избора на волиера;

- Обяви и цени за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР