Здравето е нещо, което обикновено приемаме като даденост. В динамичното

...
Здравето е нещо, което обикновено приемаме като даденост. В динамичното
Коментари Харесай

Истинската храна и пътят към здравето

Здравето е нещо, което нормално одобряваме като даденост. В динамичното модерно всекидневие постоянно слагаме организма си на тестване: лишаваме се от сън, храним се некачествено, водим вреден и застоял живот, злоупотребяваме с рискови субстанции като алкохол, тютюн, енергийни питиета и други
Казано в резюме: подценяваме здравето си, без да мислим за следствията. И по този начин, до момента в който " нищо ни няма ", внезапно се оказваме с тежък, от време на време даже неизцерим здравословен проблем, питайки се " за какво не помислих в точния момент ".
" Преминах по този път – оказа се, че пострадвам от заболяването на Хашимото. Освен щитовидната жлеза, беше изумена и хормоналната ми система – тестостерон, бъбречни хормони, имах тежка кандидоза. Поех по дълъг и тежък път на възобновяване и ми лиши към 7-8 години да се върна към естествения живот. "
Това споделя Живко Джамяров – бизнесмен, посветил се на бизнес със здравословни храни, чиято задача е да помогне на хората да се грижат по-добре за здравето си. Той осъзнава по сложния метод смисъла на здравословния живот и хранене, а препоръките му се базират на личните му прекарвания и опит.

" През 2013 година, едвам на 30 години, претърпях инсулт. Въпреки болкоуспокояващите, главоболието беше нечовешко. Не можех да заспя повече от 30 часа ", споделя Джамяров.
Този преломен миг го предизвика да направи сериозна равносметка и смяна в живота си. " Докато бях в болничното заведение, имах време да помисля върху живота си. Реших, че в случай че имам втори късмет, ще се занимавам със смислена идея в услуга на хората. Искам да оказвам помощ на хора в моето положение, както и на такива, които са тръгнали по този път, или имат други здравословни проблеми ", разкрива Живко.
Въпреки тежкия здравословен проблем, с помощта на навременната интервенция на лекарите и мощната си воля, той съумява да се възвърне. " Имах шанс, тъй като се разминах без съществени увреждания ", регистрира Джамяров.
Той предлага да открием кои са неподходящите привички в метода ни на живот и хранене и да ги променим като защитна мярка против болести. " Човек би трябвало да се разсъни и да обърне внимание на здравето си ", поучава Живко.

В претрупаното от информация и цялостно с задължения всекидневие елементарно се трансформираме в плебеи на навиците си, а най-голямото предизвикателство е физическото и психическото ни самозапазване.
" Живеем на автопилот – животът ни е динамичен, само че прекомерно малко време сме умишлено в него. Правим доста неща едновременно, с цел да можем да се развиваме и да оцеляваме в действителността, в която живеем, само че без да ги осмисляме. Човек би трябвало да прави нещата осъзнато, а не по табиет или тъй като би трябвало ", показва предприемачът.
Самият той от години е поел по пътя на смяната: изключил е от менюто си всички скотски артикули и употребява напълно растителна храна, минала през минимална преправка. Препоръчва да използваме оптимално свежи артикули – плодове и зеленчуци, млечни и месни артикули, които можем да закупим от дребни производители, включително и на фермерски пазари.
Човешкият организъм има потребност от пълноценна храна (т.нар. Whole Food), в която няма изкуствени добавки и субстанции, нито Е-та, консерванти, подобрители и други Те усилват периода на валидност на продукта, само че го трансформират в нещо изцяло друго от същинската храна, отбелязва Живко.
" Първо би трябвало да се осведомим каквa е пълноценната храна, информацията е налична на британски и български език в интернет, има и няколко книги по въпроса. После би трябвало да използваме силата си като консуматори и да създадем най-хубавото за нас, подкрепяйки хората, които създават чиста храна ", поучава Джамяров.

Позитивни трендове в тази тенденция се виждат и в България. " Все повече хора в България стартират да се интересуват от храната, без значение от обществения им статус. Вече съвсем всеки се замисля какво яде и какво поставя в себе си ", акцентира той.
Живко е потвърдено име в бизнеса с чиста и здравословна храна у нас, като е изпълнявал всевъзможни действия в този отрасъл, а към този момент е производител и на лична суперхрана.
Новият му план се нарича  Ancestral Superfoods – покълнали и ферментирали функционални храни, които са богати на елементарно усвоими хранителни детайли. Те подкрепят имунната система и обмяната на веществата, като част от едно уравновесено и здравословно хранене. Продуктите в тях са био сертифицирани, веган, сурови, алкални, обогатени с пробиотици от 100% растителен генезис и направени от деликатно подбрани зърнени храни, които естествено не съдържат глутен.
Кълновете съдържат 40 пъти повече фитонутриенти от зрялото растение. Фитонутриентите са естествени, биологично дейни съставни елементи на растителните храни, които работят като антиоксиданти и ни пазят от разрушаващите кафези – свободни радикали.
Подходящи са за всички интензивно живеещи хора, насочени към здравето и положителния си външен тип. Много подобаващи са и за обогатяване на храната на децата. Със суперхраните по съвременен и комфортен метод се показва обичайна растителна храна.

" Ancestral Superfoods са детето на моите размишления в болничната стая. Те са плод на желанието ми да има европейска суперхрана, в която главните съставки са типични за нашия район, порастват към нас, не са доставяни от целия свят ", изяснява Живко.
Продуктите имат свое характерно предопределение – за женско здраве, за мъжко здраве, подкрепяне на мисловната активност. Те са комбинации от субстанции, които защищават от заболявания, свързани с мозъка и обмяната на веществата. Приемат се с огромен интерес от потребителите у нас.
Основен фокус на Живко и сътрудниците му е да осведомят хората за изгодите от сходни артикули и да обръщат по-голямо внимание на храненето като част от здравето.
" Най-важните запаси в живота ни са времето и здравето. Те доста мъчно се възвръщат. Времето е лимитирано и не можем да си го върнем. Ключов е методът, по който го живеем, в какво здравословно положение. Дали ще го изживеем пълноценно, или не. Това е най-важното във философията на живота. Ако си здрав, можеш да използваш здравето и времето си за всичко останало и да му се наслаждаваш. Това би трябвало да е отправната точка в живота ти ", изяснява Джамяров.
Предприемачът се стреми да съобщи тази философия и на обществото ни и да накара хората да се замислят за здравето си. " Начинът на мислене в обществото ни е много комплициран – хората отдават по-голямо значение на други неща, вместо на най-важното – тялото им и това са да физически и душевен здрави ", отбелязва Живко. " Моята идея е това да се промени ", безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР