Здравеопазването в България е огромен бизнес, а най-доходоносната му част

...
Здравеопазването в България е огромен бизнес, а най-доходоносната му част
Коментари Харесай

Медицински сестри от Варна: Здравеопазването в България е огромен бизнес

Здравеопазването в България е голям бизнес, а най-доходоносната му част е болничното лекуване. Това обявиха медицинските сестри във Варна на днешния митинг, на който се събраха чиновници и от други градове, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" От 1999 до 2017 са се сменили 22 министри, които не са решили дори един от проблемите на медицинските експерти. За същия интервал обаче всички те прокарват закони, с които трансформират опазването на здравето в България в един доста добър и рентабилен бизнес. Обясняват ни по какъв начин общинските лечебни заведения постоянно потъват в задължения, а в това време са открити 138 частни лечебни заведения. Само за 4 години са открити 40. Кой влага в бранш, който ни показват като губещ? Парите на НЗОК за лекуване порастват стремглаво. През 2006 година те са 614 млн. лева, през 2009 година - 934 млн. лева, а през 2014 година - 1.6 милиарда. В разбора на промяната на здравния бранш на Световната банка се споделя, че покритието от профилактични здравни услуги е ниско и че българите се хоспитализират доста по-често от останалите страни в Европа - за какво? Системата не работи вярно, това е целенасочена политика, целяща превръщането ни в бели плебеи, които да поддържат доходоносния им бизнес ", съобщи Росица Николова, един от уредниците на митинга на медицинските сестри в морската столица.

Специалистите упорстват за по-високи заплати и за по-добри условия на труд. Те дадоха период до 1 април на министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да изготви методика за заплащането на медицинските сестри у нас. Ако това не бъде спазено протестните дейности в морската столица ще продължат.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР