zdrave.toХиляди жени годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои

...
zdrave.toХиляди жени годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои
Коментари Харесай

Защо китайките много по-рядко от европейките страдат от рак на гърдата! Те не ядат...

zdrave.to

Хиляди дами годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои от тях съумяват да заловен заоляването първоначално и да се спасят, само че като цяло статистиката е безмилостна и сочи, че това е най-широко публикуваният рак измежду дамите и е на второ място като причина за смъртността при тях.

Една от тези дами, наранени от тази страшна болест е Джейн Плант. Тя е брачна половинка и майка, а по специалност учен-геохимик. През 1987 година Джейн чува страшната диагноза „ рак на гърдата “. Животът на дамата се прекатурва. Болестта е достигнала 4 етап, само че дамата отхвърля да се съобщи и подема борба с заболяването с всички способи.

Тя обаче не е сама. До нея е брачният партньор ѝ - прочут академик, който по това време е работил в Китай. Заедно с сътрудниците му, той направил необикновено изобретение, което хвърля светлина върху това за какво дамите в Китай не страдат от рак на гърдата.

Учените са изследвали ежедневния живот на китайките и каква диета ползват. Първо са помислили, че повода се крие в дребното мазнини, които дамите в Китай одобряват.
14%, спрямо 36%, което съдържа западноевропейската диета. Но тази теза била отхвърлена, защото няма данни, че високото наличие на мазнини в храната усилва риска от развиване на рак.

Пробивът идва, когато член от екипа се сеща, че китайците не употребяват млечни артикули. Още повече, че млякото и млечните артикули са причина за някои алергии. Освен това към 70% от популацията на света не може да понесе млечната захар – лактозата.

Западните лекари считат, че млечните артикули са доста потребни за здравето, само че китайците не споделят това мнение. Те даже не ядат сирене и сладолед!

През 1989 година проучване демонстрира, че киселото мляко може да бъде причина за рак на яйчниците! Д-р Даниел Крамър от Харвардския университет организира проучване със стотици дами с тази диагноза и деликатно изследва диетата им.

Джейн взема решение да опита и това. Напълно изоставя всички артикули, съдържащи мляко. Освен това отбелязва и обстоятелството, че използваме мляко в доста ястия - бисквити, сладкиши, маргарин, соеви артикули, подготвени супи съдържат мляко в по-голяма или по-малка степен.

Джейн Плант



Диетата ѝ дава резултат. Туморът изчезва 6 седмици откакто се е отказала от млечните артикули! Лекарите били изумени от резултата и не вярвали. Но всички проучвания удостоверили, че заболяването си е отишла.

Откритието на учените е към момента предмет на доста разногласия и полемики. Но въпреки, че в далечната 1987 година Лекарите давали 2 месеца на Джейн, тя доживяла до 2016, когато почива на 71 години.

Продължение на - http://zdrave.to/alternativno/4634-jenite-v-kitaj-ne-stradat-ot-rak-na-gyrdata-zashtoto-ne-qdat-tozi-produkt-kratyk-test-trqbva-li-vie-da-se-pritesnqvate

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР