Зайците успешно се класират сред най-сладките и миловидни четирикраки домашни

...
Зайците успешно се класират сред най-сладките и миловидни четирикраки домашни
Коментари Харесай

Забранени плодове за зайците

Зайците сполучливо се класират измежду най-сладките и миловидни четирикраки домашни любимци. Те са известни със своята хиперактивност, сила и развита обществена същина.

Мини зайците са сладки доброжелателни животни. Те са обществени животни, които обичат да бъдат заобиколени от своите стопани или други другарчета в клетката. Зайците са съвършената компания – тихи, любвеобилни и неагресивни. Грижите за зайците също не лишават запас или обилни старания. За да отглеждате пълноценно своя заек, то е значимо да му осигурите необятен и комфортен дом, както и да се погрижите за неговото вярно хранене.

В уравновесеното и здравословно меню за зайците влизат фуражите, плодовете и зеленчуците. Консумацията на плодове и зеленчуци не е универсално разбиране, а в противен случай – има строги изключения от правилото, които следва да се съблюдават за оптималното здраве на зайците.

Ето и кои са неразрешените плодове за зайци:

Плодовете са храна, която би трябвало да се сортира и дава с изключително внимание на зайците. Генерално те са разрешени и целесъобразни за включване в менюто на животните, само че би трябвало да се има поради тяхното повишено количество захар.

За зайците е целесъобразно да одобряват плодове 1 или 2 пъти в седмицата, с цел да не одобряват прекалено много захар. Има неразрешени плодове за зайците, които е напълно противопоказно да се употребяват. Такива са всички плодове, които съдържат цианид. Това може да аргументи след това развиването на туморни болести на чревната система при животните.

 Вредни плодове за зайци

В диетата на зайците не би трябвало да вземат участие никакви екзотични плодове, като включително влизат ананасът, смокините, мангото, нарът и така нататък Авокадото също се счита за отровен и неразрешен плод за зайците, защото съдържа токсина персин. Той е нездравословен за доста от животните, в това число зайците.

Бананите имат високо наличие на захар, което може да бъде рисково за зайците. Той е разрешен в нищожни количества през дълъг интервал от време и наложително с отстранени обелки, защото те са нездравословни за здравето на зайците.

Избягват се да се дават плодове на зайците с костилки, защото костилките съдържат нездравословното и мощно токсично вещество цианид. Препоръчва се избягването на кайсии, мушмули, праскови и сливи. Трябва също да се внимава с плодовете, които имат високо количество захар – дини, смокини, гуава, малини, тиква, папая.

Вижте още:

- потребни плодове за зайци;

- потребни зеленчуци за зайци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР