Зайците са известни със своя пухкав и нежен външен вид,

...
Зайците са известни със своя пухкав и нежен външен вид,
Коментари Харесай

Защо се бият зайците?

Зайците са известни със своя бухнал и гальовен външен тип, с който печелят сърцата на хората. Освен с прелестната си визия, зайците са извънредно любвеобилни, енергични и доброжелателни. Те обичат да се социализират и постоянно търсят близостта на своя собственик.

Грижите за зайчетата включват общоприетите условия като комфортен дом, уравновесена храна, вода, както и нужното внимание. Стопаните на тези животинки би трябвало да бъдат наблюдателни, защото зайците се отличават с доста развита сензитивност и жестикулация. Тези домашни любимци постоянно демонстрират своите потребности посредством езика на тялото, като жестовете им са инструмент за предаване на разнообразни послания.

Ако гледате повече зайчета, то тогава става още по-сложна задача да разтълкувате тяхното държание. Характерен белег при такова общуване е, че те постоянно влизат във физически двубой между тях. Ето какви могат да бъдат аргументите за пердах сред зайците:

Промени в околната среда

Като доста чувствителни животни, зайците реагират на всяка една смяна в околната среда. За тях може да се окаже извънредно стресиращо, в случай че промените тяхната клетка, измененията тяхното местонахождение, тръгнете на пътешестване с тях или пък измененията някой от техните привички като игра или хранене. Така зайците стават нападателни и е изцяло допустимо да влязат във физически конфликт между тях.

Физиологични промени

 аргументи за пердах сред зайците

Това е друга причина за физическо напрежение сред вашите зайци. Тук играят роля основни фактори като пол, възраст, настъпване на полова зрялост или боледуване. През такива стадии зайците променят своето държание и са по-податливи на стрес, тревога или неспокойствие.

Невъзможна връзка

Зайците са едни от най-социалните животни, за които даже се предлага да съжителстват с най-малко още един заек. Въпреки това от време на време връзка сред два заека се оказва невъзможна. Двете животни не могат да се одобряват, заради което тяхната социализация е възпрепятствана.

Вместо това, двата заека влизат постоянно в борба и физически конфликт, което ще продължи, до момента в който не бъдат разграничени. В този случай се изчаква известно време и в случай че неприемането продължи, то тогава двете животни не би трябвало да съжителстват дружно.

А в тези публикации може да видите повече информация по отношение на:

- Защо хапят зайците;

- Какво обичат да ядат зайците;

- Защо зайците тропат с крайник.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР