„Заявявам своята категорична подкрепа към инициативата за отваряне на офис

...
„Заявявам своята категорична подкрепа към инициативата за отваряне на офис
Коментари Харесай

Германо-българската индустриална камара отваря свой офис в Бургас, Димитър Николов: Регионът става все по-атрактивна дестинация за инвестиции

„ Заявявам своята безапелационна поддръжка към самодейността за отваряне на офис на Германо-българската индустриално-търговска камара в Бургас. Смятам, че такава конструкция има капацитета да координира бъдещи планове от взаимна изгода и за двете страни “, заяви Димитър Николов по време на огромен германо-български стопански конгрес, който се организира в новата административна постройка на Индустриалния и логистичен парк – Бургас, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Целта на бизнес срещата е задълбочаването на икономическите връзки сред България и Германия.



„ Бургас и районът стават все по-привлекателно място за компании, които желаят да изградят свои бази и да развиват активност тук. Капацитетът на Индустриалния логистичен парк, на чиято територия се намираме през днешния ден, е привършен, само че ние сме подготвени да предложим през идващите години на вложителите нови терени с обезпечени довеждаща, вътрешна инфраструктура и всички нужни връзки, терени на ниски цени и административни облекчения. Вече работим по обособяването на нови индустриални терени: зона „ Меден рудник “, зона Равнец, зона „ Черно море “, зона Девети километър и зона „ Долно Езерово “. Продължава развиването на зона Българово, чиито терени към този момент са изкупени на 80 % “, презентира пред задграничните посетители Димитър Николов.



Д-р Патриция Калийс - министерски консултант и началник на отдела за районно развиване в Баварското министерство за стопанска система, районно развиване и енергетика, обърна особено внимание на плана Бургас – Дегендорф, като акцентира, че е доста сполучлив и те ще продължат да го поддържат и развиват.

От 2011 година Бургас си партнира сполучливо с немския град Дегендорф за реализиране на платени летни стажове на бургаските възпитаници от професионалните гимназии в съответни баварски компании и предприятия.



На откриването на събитието участваха още регионалният шеф Вълчо Чолаков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, зам.-областният шеф Севдалина Турманова, националният представител Ивелина Василева, зам.-кмета Красимир Стойчев, Антоанета Барез - изпълнителен шеф на Национална компания Индустриални зони, Митко Василев - основен шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара, която е и главен уредник на събитието.



Във форума вземат участие представители на Баварското министерство за стопанска система, районно развиване и енергетика, Германската организация за вложения, Индустриално-търговската камара в град Констанц, Сдружение Източна Европа на немската стопанска система и представители на компании от България и Германия.



Сред задгранични лектори са проф. доктор Уве Бьом - началник на отдела за интернационалните действия към индустриално-търговската камара Горен Рейн-Боденско езеро (град Констанц). Г-жа Аня Квиринг - районен шеф за Югоизточна Европа на Сдружението Източна Европа на немската стопанска система, Гюнтер Майер от немската организация за вложения “Germany Trade & Invest” (GTAI), началник на бюро София и Букурещ и Жанин Ханзен от Асоциацията на немските индустриално-търговски камари.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР