Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място

...
Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място
Коментари Харесай

Заявлението на Борисов за отказ от депутатското място е поредната гавра

Заявлението на Борисов до ЦИК за отвод от депутатското място в двата изборни региона, в които е определен, е следващата подигравка и с гласоподавателите, и с Централната изборна комисия, и със закона.

Той, несъмнено, може да се откаже да бъде народен представител, само че откакто ЦИК го разгласи за определен и пред институцията, в която е определен. Пръв отвори тази кутия на Пандора Делян Пеевски, който изиска от ЦИК да не го афишира за определен след евроизборите през 2014 година.

Тогава ЦИК първо взе кардинално решение за недопустимостта на такава процедура, а единствено няколко часа по-късно почете настояването на Пеевски заради това, че част от сътрудниците явно бяха обработени да сменят вота си. Все отново тогава трима души гласувахме срещу, а двама не подписахме и протокола с формалните изборни резултати.

5 години по-късно Пеевски и Карадайъ повториха този номер и новата ЦИК (в настоящия си състав) хрисимо и единомислещо ги освободи. Затова не се колебая, че и този път ще стане по този начин. По този метод се оформя една отвратителна процедура - известни и авторитетни политици да се включват в предизборната акция без да имат желание да поемат отговорностите си, в случай че бъдат определени, а ЦИК да утвърждава тази процедура със слугинските си решения.

Просто е за схващане - ЦИК не избира кандидат-депутатите, избира ги народът. ЦИК единствено утвърждава този избор и не може да го трансформира. Сроковете за отвод от акцията са закрепени в Изборния кодекс и изтичат надалеч преди изборния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР