Заявката на българската инженернo-производствена компания Decibel за патент върху най-устойчивия

...
Заявката на българската инженернo-производствена компания Decibel за патент върху най-устойчивия
Коментари Харесай

Българска фирма създаде най-устойчивия изолационен материал

Заявката на българската инженернo-производствена компания Decibel за патент върху най-устойчивия изолационен материал, патентован в миналото е призната, оповестиха от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Компанията е единственият производител на системи за звукоизолация и звучност в България.

Според информация от компанията, доказана и в патентните бумаги, става дума за революционен материал във формата на панел, направен от 100% екологични първични материали, които с изключение на, че са изцяло разградими имат свойството да обогатяват почвата, когато бъдат изхвърлени в нея.
 Exadel закупи българската компания Motion Software
Базираната в Калифорния Exadel закупи българската Motion Software

Цената на договорката към този момент не е ясна

Основните характерности на материала са неговата добра топлоизолация, шумоизолация и шумопоглъщане, въздухо и паропропускливост, анти- фунгицидност, хигроскопичност и неотстъпчивост. Топлоизолационните му характерности са сравними с тези на стиропора, шумоизолационните му са сравними с тези на дебелите предстенни обшивки, паропропускливостта му е като на каменна вата, не е хигроскопичен за разлика от множеството изолационни материали и е нечуплив, което го прави елементарен за монтаж без потребността от структура.

Производството на материала към този момент е реалност във фабриката на Decibel в Ботевград, само че от компанията загатнаха, че следва създаване на нова фабрика, особено за новото им изобретение.
 Швейцарската компания
Швейцарска компания за 3D ендоскопи за роботизирана хирургия строи цех в Първомай и наема 100 души личен състав

Инвестицията възлиза на 84 милиона лева

В момента компанията извършва тестова поръчка от 500 м2 за топло, шумо и пароизолация на частен паркинг във Виена. Интерес към продукта и компанията има от няколко капиталови фонда в Съединени американски щати, Германия и България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР