заяви в понеделник, че резултатът от преговорите във Виена, насочени

...
заяви в понеделник, че резултатът от преговорите във Виена, насочени
Коментари Харесай

Иран: Резултатът от ядрените преговори зависи от европейските страни

заяви в понеделник, че резултатът от договарянията във Виена, ориентирани към избавяне на нуклеарното съглашение, ще зависят от европейските страни, отправящи призиle към Съединени американски щати за анулация на глобите, заяви Агенция Франс Прес.
Англия, Франция и Германия упорстват да върнат администрацията на американския президент Джо Байдън в нуклеарното съглашение от 2015 година, откакто неговият предходник Доналд Тръмп се отдръпна и възвърне глобите против Иран. Останалите участници, в това число Китай и Русия, би трябвало да се срещнат персонално във вторник в австрийската столица, като Съединени американски щати индиректно вземат присъединяване, прецизира БГНЕС.
 Съединени американски щати са отворени за диалози с Иран на нуклеарната среща във Виена Съединени американски щати са отворени за диалози с Иран на нуклеарната среща във Виена
Съединени американски щати потвърдиха, че ще вземат присъединяване във Виена идната седмица по нуклеарната договорка с Иран и предложиха да седнат непосредствено на масата...
" Дали дневният ред на взаимната комисия ще даде резултат или не, зависи от европейците и 4+1, които припомнят на Съединени американски щати за техните отговорности и на американците, които извършват уговорките си ", сподели представителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде. " Как и къде 4 + 1 ще беседват със Съединени американски щати е тяхна работа ", сподели той пред кореспонденти, отбелязвайки, че във Виена няма да има договаряния. Целта на срещата е " да се приказва за пътя на анулация на глобите ", добави той.
Сделката, известна още като Съвместен изчерпателен проект за деяние, дава обещание на Иран освобождение от интернационалните наказания в подмяна на ограничавания за нуклеарната му стратегия. Байдън даде обещание да се причисли още веднъж към съглашението при изискване, че Иран първо се върне към нуклеарните задължения, които приключи в отговор на наново наложените наказания. Техеран обаче споделя, че първо Вашингтон би трябвало да приключи глобите.
Европейският съюз съобщи, че неговият медиатор ще поддържа " обособени контакти " със Съединени американски щати във Виена. Според почитан чиновник на Европейски Съюз две групи специалисти от други страни ще работят по едно и също време, като едната е съсредоточена върху глобите на Съединени американски щати, а другата - върху възобновяване на прекратените нуклеарни задължения от Иран. Хатибзаде сподели, че специалисти от иранска делегация ще обяснят " по какъв начин (планираме) да спрем нашите коригиращи ограничения ". „ Имаме единствено една стъпка, а не малко по малко, (която) включва анулация на всички американски наказания “, акцентира той.
" Утре ще стане ясно дали 4 + 1 могат да осъществят точките, предстоящи от Иран, или не, с цел да имаме по-ясен път напред ", сподели Хатибзаде. Срещата във Виена идва след видеоконференция на взаимна комисия на JCPOA, извършена в петък.
 МААЕ: Иран е задействал още машини за обогатяване на уран МААЕ: Иран е задействал още машини за обогатяване на уран
Иран е почнал да обогатява уран с четвърта група съвременни машини от вида " IR-2m " в подземната си апаратура в Натанз, което е пореднот...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР