Заявеното намерение на главния прокурор да проверява приватизационните сделки, не

...
Заявеното намерение на главния прокурор да проверява приватизационните сделки, не
Коментари Харесай

Борисов щеше да изсветлява приватизацията още пред 2016-а

Заявеното желание на основния прокурор да ревизира приватизационните покупко-продажби, не е първото, изключително за последните 4 години.
През 2016 година персонално министър председателят Бойко Борисов изиска от ДАНС да изготви отчет за приватизацията, само че по този начин и не стана ясно има ли подобен. Сегашният министър на стопанската система Емил Караниколов бе началник на Агенцията за приватизация и през март 2017 година разгласи, че ще бъдат тествани единствено най-скъпите и шумни покупко-продажби. И от тази инспекция нямаше обществено оповестени резултати.
В края на 2017-а и ръководещи, и опозицията излязоха с оферти за законови промени, които за отстранен отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби.
От ДАНС малко по-късно оповестиха, че в действителност са създали опит за инспекция. Има открити нередности, само че поради изтекла отминалост нищо не може да се направи. Тогава и основният прокурор Сотир Цацаров изясни, че прокуратурата е безсилна поради изтекла отминалост. Спомена, че са открити 28 проблематични покупко-продажби, измежду които продажбата на " Софарма ", " Кремиковци ", " Победа ", " Техноимпекс ", Бургаски корабостроителници, Бургаско питие. Докладът на ДАНС е бил изпратен и на премиера Бойко Борисов.
През януари 2018 година се оказа, че ГЕРБ тихомълком са се отказали от противоречивите промени, които биха наредили закононарушения, осъществявани при приватизация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР