Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той

...
Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той
Коментари Харесай

Адв. Менков: Кристиан Николов не съдейства на разследването

 " Заявените неколкократно изказвания на отбраната на обвинения е, че той е подготвен да спомага на следствието се оказват някаква смешка. Поведението му до този миг е радикално противоположно на декларираното. Искам да отбележа, че отводът му да взе участие в избрани следствени дейности - в експертизи, да дава сравнителни материали и други сходни неща е негово право. Той може да откаже да спомага и да не приказва до края на процеса ". Това съобщи юристът на фамилията на Милен Цветков Менко Менков.

" Защитникът разяснява дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи съдбовният случай. " От досегашните данни по делото има информация, че директно преди светофара той се е движил с избрана скорост. Малко преди този момент, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се усилва въпреки и малко. Няма дейности от страна на обвинения да е подхванал прекъсване ", добави Менков. 

Адвокатът сподели още, че пробите на обвиняемия са удостоверили съществуването на четири наркотични субстанции. " Доказано е, че използването на три от наркотичните субстанции се е случила в границите на 24 часа преди случилото се ", обясни бранителя. 

Към момента на осъществяване на действието няма данни Кристиан Николов да е бил неуравновесен. " Може би една от предпоставките или догатките той да откаже да взе участие в съдебно-психиатричната и психична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде направена и без той да дава изказвания пред движимостите лица ", счита Менков. 

Според бранителя на фамилията на журналиста за действието обвиняването планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР