Завръщането на пътническите полети със свръхзвукови самолети е все по-близо,

...
Завръщането на пътническите полети със свръхзвукови самолети е все по-близо,
Коментари Харесай

Свръхзвуковите пътнически полети се завръщат до 2023 г.

Завръщането на пътническите полети със свръхзвукови самолети е все по-близо, откакто стана ясно, че 5 самолетни компании са подали общо 76 поръчки на щатския самолетостроител Boom, написа profit.bg.

Virgin към този момент е единственото известно име на клиент на свръхзвуковия пътнически аероплан, който сега е в концептуален стадий. Останалите четири ще бъдат оповестени на особено проведени събития.

" Превозвачите желаят да предложат нещо ново и друго на техните пасажери, а ние сме въодушевени, че огромни самолетни компании споделят нашата визия на бъдещето с по-бърз и по-достъпен свръхзвуков превоз. Очакваме с неспокойствие да споделим повече за тези партньорства в бъдеще, " съобщи Блейк Шол, създател и основен изпълнителен шеф на Boom по време на Авиоизложението в Париж.

Шол добави, че резервациите за нови самолети са подкрепени от заплащания на стойност " десетки милиони " долари, които не подлежат на възобновяване.

Според Boom с новия аероплан междинната дълготрайност на полета от Париж до Ню Йорк ще падне до 3 часа и половина в съпоставяне със 7 часа сега, в случай че той употребява оптималната си скорост от Mach 2.2. Като различен образец бе посочен полетът от Сан Франциско до Токио, който ще лишава малко над 5 часа, спрямо 11 сега.

Свръхзвуковите самолети Concorde, които направиха своя дебют на Авиоизложението в Париж тъкмо преди 48 години, развиваха оптималната скорост от Mach 2.

Самолетът ще бъде препоръчан в две конфигурации с 55 места напълно бизнес класа и 15 места в бизнес класа плюс 30 места в първа класа. Цената на самолета за клиенти ще бъде 200 млн. $.

Билетът в бизнес класа от Лондон до Ню Йорк пък ще коства 5 000 $.

Компанията възнамерява самолетите й да стартират да летят до 2023 година, само че първо създава по-малък свръхзвуков аероплан, с цел да тества технологията.

Шол разгласи, че моделът XB-1 Supersonic Demonstrator ще лети в края на идната година в Денвър.

GE, Honeywell, Tencate и Stratasys са измежду фирмите, които работят по създаването на Boom Supersonic.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР