Завръщането на демокрацията в Беларус ще отнеме повече време и

...
Завръщането на демокрацията в Беларус ще отнеме повече време и
Коментари Харесай

Завръщането на демокрацията в Беларус ще отнеме повече време, призна Тихановска

Завръщането на демокрацията в Беларус ще отнеме повече време и " за момента наподобява, че сме изгубили ". Това призна водачът на беларуската съпротива в заточение Светлана Тихановска в изявление за швейцарския в. " Тан ".

" Трябва да призная, изгубихме улицата, нямаме метод да надвием насилието на режима против стачкуващите - у тях са оръжията, у тях е силата, тъй че да, за момента наподобява, че сме изгубили ", сподели Тихановска, чийто брачен партньор предходната година бе хвърлен в пандиза в Беларус след опит да се включи в президентската конкуренция.

" В Беларус хората желаят да видят светлина в края на тунела, да мислят за деня, когато нещата най-накрая ще тръгнат на добре. И защото разчитат въпросът да се реши бързо, те чакат в този момент някакъв приказен проект. Такъв проект обаче няма ", уточни тя.

38-годишната опозиционерка приканва беларусите да градят структури " за утрешните битки ", макар умората и страха. " Нашата тактика е да се организираме по-добре, да сложим режима под непрекъснат напън, чак досега, когато хората отново ще са подготвени да излязат на улицата, може би през пролетта ", добави Тихановска.

Подчерта обаче, че е " неспособна да помоли беларусите да се излагат на заплаха " и отбрани правилото за " мирна гражданска война ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР