Заводът на Mercedes-Benz в Есипово, близо до Москва, най-вероятно ще

...
Заводът на Mercedes-Benz в Есипово, близо до Москва, най-вероятно ще
Коментари Харесай

Китайска компания купува завода на Mercedes-Benz в Русия


Заводът на Mercedes-Benz в Есипово, покрай Москва, най-вероятно ще стане благосъстоятелност на китайска компания, която създава коли. Това заяви ТАСС с позоваване на губернатора на Московска област Андрей Воробьов. Все още не се оповестява коя компания има намерение да закупи обекта покрай Москва.

По-рано се появи информация, че огромен съветски дилър на коли може да стане покупател на спряно дружество. Сега Андрей Воробьов означи, че „ в действителност се надява “ на връщането на Mercedes-Benz в Русия. Въпреки това, даже и без немския тръст, предприятието покрай Москва няма да остане без да работи. В момента се избира надеждна китайска компания, която има постоянни данни за продажбите. Според Воробьов обстановката със завода на Mercedes-Benz би трябвало да бъде позволена до края на тази година. Въпреки несигурността, обвързвана с бъдещата му орис, губернаторът чака, че „ Mercedes ще работи под една или друга форма “.

Фактът, че Mercedes-Benz има намерение да се отърве от съветския цех, беше обявен от вътрешни лица в края на август. Тогава обаче беше маркирано, че дилърската компания Avtodom може да стане нов притежател и договорката беше съвсем приключена. Освен индустриалната площадка, германците ще продадат и офис постройките си във Вешки.

Строителството на завода, благосъстоятелност на Mercedes-Benz Manufacturing Rus, стартира през 2017 година, а конвейерът беше пуснат напролет на 2019 година Обемът на вложенията в него възлиза на към 250 милиона $. Общите загуби на Mercedes поради изтеглянето от Русия се правят оценка на 1.4 милиарда евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР