Заведенията у нас излязоха с остра позиция срещу здравното министерство.

...
Заведенията у нас излязоха с остра позиция срещу здравното министерство.
Коментари Харесай

Алибегов: Държавата иска да прехвърли отговорността за ваксинацията върху бизнеса

Заведенията у нас излязоха с остра позиция против здравното министерство. Според тях Националният проект против пандемията се употребява като " зле затулен опит за въвеждането на наложителна имунизация " против ковид.

„ Държавата желае да трансферира отговорността за имунизацията върху бизнеса ”. Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на bTV. Според него в другите страни стимулират хората да се ваксинират с бонуси, а у нас желаят работодателите да принуждават личния състав си да се имунизира, тъй като акцията няма триумф. Алибегов означи, че в новия проект за справяне с ковид написа, че в случай че се затворят още веднъж бизнеси, автоматизирано влизат в действие обществени ограничения за подкрепяне, а това не е по този начин.

„ Ние сме твърдо срещу този проект, тъй като става дума единствено за ограничавания “, съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията. По думи му страната е отговорна, че не си е свършила работата и няма да имаме 70% имунизирани есента, когато се чака покачване на случаите на ковид. „ Даваше се естрада на антиваксъри и хората да наплашени, мислят, че ще ги чипират с имунизациите “, съобщи Алибегов.

Лично той е приказвал със своите чиновници да се имунизират, само че техните доводи са тъкмо такива. По неговите калкулации единствено 10% от тях са се ваксинирали, а процентът в сектора е към 20%. „ Отначало се говореше единствено за ковид, което също не е вярно, а последните 3 месеца нищо не се чува нищо за него и за имунизация “, съобщи Алибегов. Браншът не желае Стойчо Кацаров да е здравен министър в идващото държавно управление, само че притежателите на заведения и чиновниците им няма да излязат на митинг поради проекта против разпространяването на ковид, а първо би трябвало да има разговор, сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР