Заведенията да работят без вечерен час само с ваксинирани, преболедували

...
Заведенията да работят без вечерен час само с ваксинирани, преболедували
Коментари Харесай

Заведенията искат да работят без вечерен час с клиенти със зелен сертификат

Заведенията да работят без вечерен час единствено с имунизирани, преболедували или с негативен тест за ковид клиенти, а спомагателните 70 млн. лева от актуализацията на бюджета да отидат за поощряване на имунизацията. Това изиска туристическият отрасъл на срещата с премиера Стефан Янев и министрите на туризма Стела Балтова, на финансите Валери Белчев, на опазването на здравето Стойчо Кацаров и на стопанската система Даниела Везиева.

Двете страни се схванаха след 10 дни да създадат нова среща. Дотогава браншът и властта би трябвало да намерят общо решение по какъв начин да продължи бизнеса да работи безвредно и да се насърчи имунизацията.

До взимането на решение " ние ще продължим да работим по метода, по който работим в този момент, а точно протестно " , сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията след срещата. Това значи, че няма да се съблюдава единственото ограничаване за работа до 23 часа.

Той уточни, че в идващите дни от туристическия отрасъл ще подават предложенията си в Министерството на туризма, като ще се употребяват европейските практики. Алибегов се надява напълно скоро да може секторът да работи обикновено, пазейки здравето на хората и работейки без нарушавания.Според него решението за това е да се позволи на заведенията да работят без ограничавания с клиенти, които имат така наречен „ зелен документ “ – имунизирани, преболедували или с негативен тест.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР