Завършването на строителството на газопровода „Северен поток 2“ ще зависи

...
Завършването на строителството на газопровода „Северен поток 2“ ще зависи
Коментари Харесай

Путин: Завършването на строителството на „Северен поток 2“ зависи не само от Русия


Завършването на строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ ще зависи освен от Русия, само че и от европейските сътрудници. Това е декларирал съветският резидент Владимир Путин след договарянията с президента на Финландия Саули Нийнистьо, съгласно Интерфакс.

„ Знаете, това (завършването на строителството на газопровода) зависи не от нас, това зависи освен от нас, да кажем, а зависи от нашите сътрудници, на първо място европейските “, е споделил той.

„ Да кажем, че американците убеждаваха и убедиха европейските сътрудници, че те би трябвало да доставят техния военнопромишлен комплекс, освен това, допускайки, че те имат свои благоприятни условия в този бранш. Ако в този момент ги убедят и в това, че европейците би трябвало да купуват газа на нараснали цени, то това ще е избор на европейците. Следващата стъпка – това е субсидиране от държавните бюджети на неконкурентоспособен артикул на европейския пазар. Теоретично може да си представим това “, е споделил Путин.

„ Струва ми се, че това са непотребни условия даже поради съюзническите връзки сред Европа и Съединените Щати. Според мен това към този момент се схваща добре и от Европа и оттатък океана. Обективната страна на нещата се заключава в това, че Европа е заинтригувана от приемането на европейски газ. Мисля, че планът ще бъде сбъднат “, е споделил съветският президент.

Президентът на Финландия от своя страна е отбелязал, че „ Що се касае до Финландия и по всяка възможност Швеция, тези въпроси се преглеждат като се има поради интернационалното право и екологичните условия, а на тази база е направена и комплексната оценка “.

Газопроводът „ Северен поток 2 “ е с потенциал от 55 милиарда куб м годишно и се простира от Русия през Балтийско море до Германия, като минава през териториалните води на шест страни. От тях до момента единствено Дания не е дала позволение за строителството на газопровода. Руската страна към този момент изследва усилена различно трасе.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР