Завършването на процедурата по ратификация на документите за влизането на

...
Завършването на процедурата по ратификация на документите за влизането на
Коментари Харесай

Столтенберг: Северна Македония - пълноправен член на НАТО в началото на 2020 г.

Завършването на процедурата по ратификация на документите за влизането на Северна Македония в НАТО е планувано за началото на идната година, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от РИА Новости, съобщи БГНЕС.
" Северна Македония е доста покрай това да стане член на алианса. През пролетта към този момент подписахме Протокола за присъединение, тогава парламентите на съюзническите страни го ратифицираха. Не чакам всички съдружници да приключат тези процедури до началото на декември, само че чакам, че те ще бъдат приключен при започване на идната година. Тогава Македония ще стане пълновръстен член ", сподели генералният секретар пред кореспонденти.
Гърция и Македония подписаха съглашение през юни 2018 година, което взема решение дългогодишния спор за името на районен съд Македония и отваря за Скопие вратите към НАТО и Европейски Съюз.
В момента процесът на одобрение на протокола за влизането на Северна Македония в НАТО продължава. По-рано се очакваше процесът да завърши на срещата на върха на алианса, която ще се организира в Лондон през декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР