Завършването на новата магистърска програма във Висшето училище по застраховане

...
Завършването на новата магистърска програма във Висшето училище по застраховане
Коментари Харесай

Сред първите сме в ЕС с магистратура по блокчейн

Завършването на новата магистърска стратегия във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси може да даде извънредно положителни благоприятни условия за реализация в бъдеще

С блокчейн технологията могат да се ръководят активи, компании и даже цели общности, а от ден на ден институции и организации по света тестват технологията в своите планове

Една от първите три магистърски стратегии по блокчейн в Европейския съюз започва в България. Тя се назовава „ Бизнес и цифрова промяна – блокчейн нововъведения ” и е основана от софтуерни консултанти и специалисти в партньорство с Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ).

Новата магистърска стратегия не изисква предходен опит в региона на програмирането. Тя е с бизнес устременост и ще основава експерти в настоящата област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото ръководство на блокчейн – една от най-значимите за развиването на света технологии, която стана разпознаваема за необятната публика най-много към навлизането на криптовалутите.
още по тематиката
Блокчейн е отворена и изцяло транспарантна технология, на която са основани биткойн и останалите криптовалути, само че нейният капацитет отива доста оттатък тях. С блокчейн технологията могат да се ръководят активи, компании и даже цели общности, а от ден на ден институции и организации по света тестват блокчейн в своите планове.

Затова и завършването на магистърска стратегия в тази сфера може да даде извънредно положителни благоприятни условия за реализация в бъдеще. Програмата е подобаваща е за всеки, който има предпочитание да придобие методологични и софтуерни знания за блокчейн и да стане конкурентен експерт в тази перспективна област.

Сред лекторите в програмата са експерти с дълготраен опит в областта на технологиите, финансите и бизнеса като Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков. По време на образованието студентите ще учат основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криптовалутите, крипто-борсите, умните контракти (Smart Contracts) и нововъведенията в подтекста на блокчейн технологията.

Освен профилираните предмети, свързани с блокчейн технологиите, те ще придобият познания, свързани с обичайните стопански и бизнес специалности, което ще ги трансформира в приключени професионални фрагменти за софтуерните и финансови компании, както и ще ги улесни при пускане на личен бизнес в тази област.

Магистратурата във ВУЗФ съставлява и преференциална опция в целия западен свят за придобиване на европейска магистърска степен по блокчейн. Освен това oрганизаторите ще предложат стипендии и благоприятни условия за разсрочено заплащане за участниците в нея. Крайният период за кандидатстване в магистърската стратегия „ Бизнес и цифрова промяна – блокчейн нововъведения ” е 1 октомври.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР