Завърши XV кръг от държавното първенство по футбол за жени.

...
Завърши XV кръг от държавното първенство по футбол за жени.
Коментари Харесай

Отборът на Пълдин спечели дербито с Етър и докосва сребърните медали

Завърши XV кръг от държавното състезание по футбол за дами. В първия мач, който се игра в четвъртък, ЛП Суперспорт (София ) загуби от НСА с 0:3. Тея Пенкова откри за „ студентките” в 14-та минута, в 32-та Юлиана Александрова повиши на 2:0, а Димитра Иванова в 61-та направи успеха на новите остарели шампионки класическа.

В дербито на кръга, което на практтика бе и борба за сребърните медали в шампионата, Пълдин (Пловдив) завоюва против Етър във Велико Търново с 1:2 и още веднъж се изкачи на второто място. Очаквано при започване на срещата „ болярките” заиграха по-активно и в 16-та минута капитанката на домакините Лора Петрова откри резултата. Окрилени от положителното начало, състезателките на Етър нападнаха рисково и имаха няколко преференциални положения, само че вратарката на Пълдин Мария Богданова сподели класа и не позволи нов гол.

През второто полувреме гостенките по-често владееха топката, направиха няколко рискови офанзиви и два пъти пропуснаха да изравнят, само че в 72-та минута Кристияна Димитрова се възползва от неточност на домакините в наказателното поле и изравни. Само две минути по-късно гостенките направиха цялостен поврат след извънредно хубав гол на Анастасия Рочане от углавен удар.

Отборът на Левски ( Чепинци) загуби от Локомотив (Стара Загора ) с 0:1. Единственият гол в срещата означи Нина Георгиева в 56-та минута.

В последния мач от кръга, игран в неделя, Риал (Ковачевци) и Севлиево Лейдис приключиха 1:1. Гостенките от Севлиево поведоха с гол на Елена Луканова в 9-та минута, само че в 24-та Полина Ръсина изравни.

Във вторник и сряда ще се изиграят срещите от XVI кръг.
На 7 юли от 19.00 часа ЛП Суперспорт приема Етър на ст. „ Winbet arena “ в кв.Суходол.

На 8 юли са останалите две срещи:

Левски - Пълдин / от 18.00 часа, стадион в село Чепинци/
Риал - Локомотив / от 18.00 часа, с. Ковачевци, ст. „ Димитровец “/.
Мачът „ Севлиево лейдис” - НСА няма да се играе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР