Завърши реконструкцията на път II-21 Русе - Силистра, при входа

...
Завърши реконструкцията на път II-21 Русе - Силистра, при входа
Коментари Харесай

Завърши реконструкцията на пътя Русе - Силистра

Завърши реконструкцията на път II-21 Русе - Силистра, при входа на Русе. Днес бе пуснато придвижването по бул. „ Тутракан " в Русе, който съответствува с трасето на второкласния път. Строителните работи завършиха и следва издаването на АКТ 16 и разрешението за прилагане. С построяването на второ платно, в сектор от към 300 м, се усъвършенства пропускателната дарба на пътя в региона на Дунав мост. Инвестицията е за близо 1 млн. лева и средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура ".
Реконструираната права стартира от кръговото кръстовище с бул. „ България " и продължава към изхода на град Русе в посока Силистра. Съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе е уголемен до четирилентов и е продължение на пътя сред Русе и Мартен.
Проектът е изпълнен на два стадия. Първият стадий е приключен през 2016 година от НКЖИ като е реконструиран жп надлезът и е построен втори отвор на оборудването, през който да минава новото платно на булеварда. През май предходната година Агенция „ Пътна инфраструктура " стартира вторият стадий от плана, включващ реконструкцията на сектора.
Изпълнител на строително-монтажните действия е „ Пътинженеринг " АД. Стойността на контракта за строителство е 1 060 651,07 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от „ ПЪТКОНСУЛТ 2000 " ЕООД. Техният контракт е за 25 200 лева с Данък добавена стойност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР