Завърши първият кръг от преговори в рамките на срещата на

...
Завърши първият кръг от преговори в рамките на срещата на
Коментари Харесай

Първи думи на Байдън и Путин по време на ключовата им среща

Завърши първият кръг от договаряния в границите на срещата на върха Съединени щати- Русия в Женева. Той беше в стеснен състав, след къса отмора стартира втори в уголемен състав.

В същия формат е очакван още един кръг.

Американският президент дойде във вила " Ла Гранж " от хотел " Интерконтинентал ", където прекара нощта, съветският водач дойде през днешния ден от Русия. Джо Байдън и Владимир Путин бяха посрещнати от швейцарския хазаин, който им пожела ползотворна работа преди да се отдръпна.

Сн.: БГНЕС

Около 4 хиляди служители на реда, военни и агентура обезпечават прословутия периметър за сигурност на срещата. От една седмица вилата и околния парк са отцепени от железни заграждения с бодлива тел в горната част.

Сн.: БГНЕС

Забранено е плаването по Женевското езеро на цивилни лодки под риск да се окажат под дулата на въоръжени катери.

Сн.: БГНЕС

Пред посолствата на Съединените щати и Русия са ситуирани швейцарски бойци. Емблематичният хотел " Интерконтинентал ", където американският президент прекара нощта, е трансфорат в цитадела. На крайник са 95 % от служителите на реда в Женева, поддържат ги 900 техни сътрудници от цяла Швейцария. Затворено е въздушното пространство в радиус от 50 километра от мястото на срещата. На място са ситуирани противовъздушни батареи.

Владимир Путин дойде с съветската президентска лимузина " Аурус Сенат " с цена милион и 200 хиляди евро. Задвижването е хибридно, с обща мощ 600 конски сили. Монтирана е деветстепенна автоматизирана скоростна кутия. Бронезащитата устоя на картечен откос или попадение с бронебоен патрон от снайперистка пушка " Драгунов ".

Сн.: БГНЕС

Кадилак Едно, прочут още като " Звярът " и " Дилижансът " докара Джо Байдън. Пасажерската част се намира в защитна капсула от исполин и композитни материали. Оборудването включва уред за нощно виждане, установка за основаване на димна завеса, разпространяване на сълзотворен газ, функционалност за пожарогасене и апаратура за самостоятелно подаване на О2 в херметизиращ се салон.

Вижте още за кортежите на двамата президенти

Сн.: БГНЕС

" Добре пристигнали в Женева, град на мира. Чест е за Швейцария да ви приветства на тази среща на върха. Като следва своето обичайно подпомагане страната ни е щастлива да способства за разговора и взаимното съгласие. Господа президенти, искам ви потребен разговор в полза на вашите две страни и света. Най-добри пожелания и сбогом ", сподели преди срещата президентът на Швейцария Ги Пармелен.

Сн.: Денис Балибуз

" Господин президент, бих желал да ви благодаря за Вашата самодейност да се срещнем през днешния ден. Зная, че сте имали дълго пътешестване и доста работа. При това в руско-американските връзки се натрупаха доста въпроси, които изискват разискване на най-високо ниво. Надявам се, че нашата среща ще бъде продуктивна ", бяха първите думи на Владимир Путин.

" Винаги е по-добре да се срещнем лице в лице ", отвърна Джо Байдън.



КАКВО ЩЕ съдебна експертиза СЛУЧИ НА СРЕЩАТА БАЙДЪН - ПУТИН - СЛЕДЕТЕ Пожарна охрана БНТ1 ИЛИ НА BNTNEWS.BG ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ НИ ПРАТЕНИЦИ В ЖЕНЕВА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ И ВЛАДИМИР БОГДАНСКИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР