Завърши най-големият проект в културна инфраструктурана община Монтана, финансиран с

...
Завърши най-големият проект в културна инфраструктурана община Монтана, финансиран с
Коментари Харесай

Осветиха възстановената сграда на читалище „Разум” в Монтана

Завърши най-големият план в културна инфраструктурана община Монтана, финансиран с европейски средства- главният ремонт на читалище „ Разум ”.

Обновяването на постройката, издигната в средата на 30-те години на предишния век, е инвестиция от2 156000лева.От тях 1 457 00 лв. са безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”,останалите са обезпечени от община Монтана.

В променената постройка през днешния ден бе отслуженводосвет от отец Николай и отец Емил от храм „ Свети Кирил и Методий ”.

Кметътна Монтана Златко Живков и ръководителят на общинския съвет Иво Иванов прерязаха обичайна лента за откриването. А гостите – общински съветници, публицисти и общественици чуха за компликациите, преодолени в осъществяването на плана.

„ Щастлив съм, че върнахме тази постройка на хората от Монтана, тъй като тя е обвързвана с историята и спомените на генерации жители, съобщи кметът Живков. Направихме го с неизменност и твърдоглавие, което е водещо за нас във всичкипроекти.Сградатана читалище „ Разум ”вече е отворена за разнообразни културни събития. Концертната зала е с285 места.По плана са подменениелектрическата, ВиКи отоплителната съоръжения. Изградени са новисистеми за климатизация и вентилация Подменени подови настилки, стенни и таванни покрития. Ремонтирана е покривната структура. Подобрена е енергийната успеваемост на постройката. ”

В концертнатазала емонтирано съоръжение за осъществяване на разнообразни културни мероприятия -оркестрина, централна озвучителна система, осветителна система и театрална машинизация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР