Завърши и вторият етап от “Мисия България, в рамките на

...
Завърши и вторият етап от “Мисия България, в рамките на
Коментари Харесай

„Мисия България“ превзе и Китай

Завърши и вторият стадий от “Мисия България ”, в границите на която професорите Николай Овчаров и Пламен Павлов посещават разнообразни точки на света и показват българското културно-историческо завещание под егидата на българското държавно управление и по отношение на председателството ни на Европейски Съюз.

“Току-що завърши може би най-екзотичният лъч до столицата на Поднебесната империя, Китай. Известно е, че сега България има огромни упоритости да притегли големия поток от китайски туристи у нас. Така че тази самодейност на външно министерство и на Министерството на културата идва тъкмо в точния момент ”, уточни проф. Овчаров часове, откакто се завърна у нас.

По думите евентуално най-важно е мястото, където бе извършена презентацията на двамата професори. Това е един от най-авторитетните университети в Пекин – Пекинския университет за непознати езици и култури. А мотивът е неповторим – разкриване на Център за българистични проучвания към него, като лекцията на Овчаров и Павлов бе кулминационната точка в тържеството. Тя мина с извънреден триумф пред стотици китайски студенти и преподаватели. Присъства от самото начало и българският дипломат господин Порожанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР