завърши 1:1 и във втората контрола на турска земя по

...
завърши 1:1 и във втората контрола на турска земя по
Коментари Харесай

Втора контрола - същият резултат: Левски отново записа хикс в Турция!

приключи 1:1 и във втората контрола на турска земя по време на зимната си подготовка. Футболистите на Станимир Стоилов се изправиха против чешкия Бохемианс и макар че имаха огромно игрово предимство в хода на срещата, не съумяха да се поздравят с първа победа за годината, въпреки и в всекидневен мач.
Дебют направи последното ново попълнение Келиан ван дер Каап, който прекара 45 минути на терена. Бразилецът Цунами също стартира като титуляр и се регистрира с някои положителни отигравания в нахлуване и отбрана.
С изключение на края на първото и началото на второто полувреме, " сините " бяха по-добри от своя противник и проведоха редици хубави офанзиви, само че за следващ път завършващият удар бе проблематичен. Пламен Андреев пък блесна с няколко чудесни спасявания и сподели, че може да бъде заслужен заместител на Николай Михайлов.
Ето по какъв начин се разви приятелският дуел в Турция, който ще се запомни и с две греди:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Левски влезе малко по-добре в мача от своя съперник. В 4-ата минута Драган Михайлович опита удар от границата на наказателното поле, само че той бе блокиран. Малко по-късно Радослав Цонев копна хитро топката зад отбраната, а Билал Бари бе фаулиран от вратаря и това беше чиста дузпа, само че бе маркирана засада при извеждащия пас.
Натискът на " сините " даде резултат в 13-ата минута, когато Бари се възползва от неточност в защитата на чехите и останал на чиста позиция вкара топката във вратата - 1:0 за Левски !
В 26-ата минута футболистите на Станимир Стоилов проведоха страхотна офанзива от дълбочина с подавания с едно допиране, а най-после Костадинов комбинира с Бари, само че голмайсторът не съумя да нанесе прекрасен удар и топката излезе в навън. Минута по-късно бразилецът Цунами се регистрира с значима интервенция в отбрана, блокирайки с крайник рисков шут на Бохемианс.

Половин час след началото на контролата нова добра офанзива на Левски с бързи комбинации докара до идеално центриране в наказателното поле, само че Бари скочи с една концепция по-рано и остана под топката. В 39-ата минута кълбото бе поставено на главата на футболист в зелено, само че горната греда избави " сините " от изравнителен гол.
Две минути преди края на постоянното време Цунами центрира великолепно от лявото крило, а Билал Бари този път засече топката, само че левият непряк дирек му попречи да вкара второто си попадение през днешния ден.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
* Станимир Стоилов извърши четири смени - Ван дер Каап отстъпи мястото си на Денис Динев, Асен Митков на Здравко Димитров, Марин Петков на Патрик Галчев, а Цунами на Иван Горанов.


Интересно е да се означи, че почивката бе единствено 10 минути, а не 15. 37 секунди след началото на втората част Бохемианс изравни след бърза контраофанзива, приключила с изстрел диагонално в близкия ъгъл - 1:1 ! Малко по-късно чехите сътвориха нова заплаха, само че този път Пламен Андреев се намеси решаващо.
В 60-ата минута " синята " отбрана проспа подаване от дълбочина и неприятелски състезател шутира от дребен ъгъл, само че Андреев още веднъж бе на мястото си. Двадесет минути преди края на мача Здравко Димитров извърши непотребен фал в центъра на терена, задържайки противник за тениската, и получи подобаващ жълт картон.
Последва пета промяна - Антоан Стоянов се появи в игра, а Димитър Костадинов седна на скамейката. Секунди по-късно точно пред него се откри добра опция след центриране, само че вратарят на чехите избави удара му с глава, ориентиран към левия ъгъл.

В 79-ата минута Пламен Андреев сподели превъзходен инстикт и с една ръка не разреши на топката да влезе във вратата му, откакто се бе получил двоен рикошет. Три по-късно Радослав Цонев отстъпи мястото си на младока Николай Аранхангелов и постави капитанската лента на ръката на Драган Михайлович. В заключителните минути Пламен Андреев се регистрира с още една добра интервенция, блокирайки с гърди удар от към 5-6 метра.


Стартов състав на Левски :
Пламен Андреев, Драган Михайлович, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Андриан Краев, Асен Митков, Марин Петков, Димитър Костадинов, Билал Бари.
Коя родна ТВ ще излъчи приятелския дуел - научете
ПРЕДИ МАЧА
В първата си изява в курорта Белек Левски приключи 1:1 с полския Гурник Забже. И двете попадения паднаха в края на срещата, а за " сините " прецизен бе Хосе Кордоба от дузпа. Подробности за конфликта с тима на Лукас Подолски можете да прочетете в !
Кой е днешният противник?
Бохемианс (Прага) е учреден през 1905 година.
Най-успешният интервал в историята на клуба са 80-те години на ХХ век, когато печели единствената си шампионска купа – тази на Чехословакия през сезон 1982/83 година, стигайки и до край за Купата на страната. През сезон 1984/85 Бохемианс печели второто място в шампионата. Най-високото постиижение на чешкия клуб в европейските клубни шампионати е полуфиналът за Купата на УЕФА през сезон 1982/83 година, който губи от белгийския Андерлехт.
Клубът приключи на 10-то място във Висшата лига на Чехия и стигна до 1/8 финалите в шампионата за Купата на страната предишния сезон. След първия полусезон на сезон 2021/2022 Бохемианс е на 12-то място в шампионата и на 1/4 финалите в шампионата за Купата на Чехия.
Най-голямото име в историята на Бохемианс е това на президента на клуба Антонин Паненка, който през 1976 година носи европейската купа на Чехословакия с тъкмо изпълнена дузпа във финала против Федерална Република Германия.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР