Завършена е цялата конструкция на централния площад Академик Николай Хайтов

...
Завършена е цялата конструкция на централния площад Академик Николай Хайтов
Коментари Харесай

На финала е изграждането на централния площад в Асеновград

Завършена е цялата структура на централния площад " Академик Николай Хайтов " в Асеновград. В момента се поставят финалните настилки. Изпълнена е топлоизолацията и хидроизолацията на второ и трето площадно равнище. Изградена е и сцената. Tова заяви пред медии заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров. Той добави, че откакто изпълнителят завърши работата по II и III равнище ще се затвори за прекосяване площадното пространство. " Разговаряли сме с изпълнителя това да се случи след привършване на мартенските празници - 1-3 март. ЗА задачата площадното пространство ще бъде освободено, с цел да може да стартира осъществяването на ремонтните действия и там. Надяваме се в края на това лято да приключим и завършваме обекта ", добави Димитров. Той посочи, че все още изпълнителят се движи по графика, който е авансово деклариран в контракта, а ежеседмично се организират срещи сред строителя, надзора и общината.


Готов е общият организационен проект на Асеновград
Общ организационен проект (ОУП) към този момент ще контролира строителството на територията на община Асеновград. Предстои документът да бъде препоръчан з...
Прочети повече
Конструкцията е построена от стоманобетонови плочи, които са с дебелина 6 сантиметра. Същите са аранжирани с натурален камък - термолющен гранит. Заместник-кметът напомни, че площадното пространство е решено във формата на слънце. Идеята да се направи сцена, която да е във формата на дъга, е била авансово предоставена за публично разискване и утвърдена от обществеността на Асеновград. На горното площадно пространство ще има алеи. Иновативното е, че на двете равнища е планувано да се инсталират така наречен " тектилни линии ", които да извеждат незрящи и хора със усложнение в зрителния уред до околните институции. Планирано е да се изградят асансьор и електрически рампи за достъп на мъчно преносими лица. Предвидено е слагане на пейки и озеленяване - култивиран и високи дървесни типове, които да обезпечат сенчести места.

 Заместник-кметът инженер Димитров разгласи, че е изработен и план от община Асеновград за цялостна рехабилитация за укрепване на колоната и стълбището, което е до постройката на централната поща. Предвижда се ново осветяване в тунела до пощата. Проектът ще бъде заложен в капиталовата стратегия, която следва да бъде гласувана.

Още от АСЕНОВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР