Заварихме пълен хаос с язовирите и подготвяме законодателни промени. Това

...
Заварихме пълен хаос с язовирите и подготвяме законодателни промени. Това
Коментари Харесай

Нинова: Заварихме пълен хаос с язовиите, подготвяме законодателни промени

Заварихме цялостен безпорядък с язовири те и приготвяме законодателни промени. Това заяви вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и нововъведения. По думите й първият проблем при язовири те е във връзка с собствеността.

" Няколко министерства упражняват благосъстоятелност върху разнообразни язовири , общини, регионални управи, разнообразни частни субекти, даже има и научни институти. По отношение на органите, които стопанисват, ръководят и ремонтират язовири те в България хаосът също е цялостен ", изясни министърът.

Нинова разяснява още, че  има най-малко 4-5 институции са със застъпващи се функционалности. Според нея на процедура става въпрос за групова безнаказаност.

" Третият проблем е решението на Министерски съвет на " Борисов " 3 за прекачване от общините на язовири към държавно дружество ", съобщи вицепремиерът.

Тя разясни, че този развой е довел до прехвърлянето на 416 язовира, само че този развой продължава, защото те са доста повече. Корнелия Нинова добави, че има и усложнения в процеса на прекачване.

По думите й ръководеното от нея министерство готви повсеместен разбор във връзка с собствеността и контрола на язовири те и законодателни промени.

" Водите на България да се употребяват оправдано, само че най-много през пролетта да не виждаме тези страховити картини на залети обитаеми места, на страдащи хора, не дай Боже и на починали хора ", разяснява още Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР