Заварихме пълен хаос с язовирите и подготвяме законодателни промени. Това

...
Заварихме пълен хаос с язовирите и подготвяме законодателни промени. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Заварихме пълен хаос с язовирите и подготвяме законодателни промени

Заварихме цялостен безпорядък с язовирите и приготвяме законодателни промени. Това сподели по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и нововъведения вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

" Няколко министерства упражняват благосъстоятелност върху разнообразни язовири, общини, регионални управи, разнообразни частни субекти, даже има и научни институти. По отношение на органите, които стопанисват, ръководят и ремонтират язовирите в България хаосът също е цялостен. Третият проблем е решението на Министерски съвет на „ Борисов “ 3 за прекачване от общините на язовири към държавно дружество ", сподели Корнелия Нинова.

Тя разясни, че този развой е довел до прехвърлянето на 416 язовира, само че този развой продължава, защото те са доста повече. Корнелия Нинова добави, че има и усложнения в процеса на прекачване.

„ Водите на България да се употребяват оправдано, само че най-много през пролетта да не виждаме тези страховити картини на залети обитаеми места, на страдащи хора, не дай Боже и на починали хора “, добави още Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР