Затягат контрола над сделките, осъществявани от видни политици, с подготвени

...
Затягат контрола над сделките, осъществявани от видни политици, с подготвени
Коментари Харесай

Сделките на политици под особен контрол

Затягат контрола над покупко-продажбите, реализирани от видни политици, с готови от кабинета промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари. Новите правила ще важат и за техните съпрузи, родители, деца и съдружници в общ бизнес.

В момента банки, консултанти, нотариуси, лизингови компании и всички останали, които би трябвало да наблюдават за изпиране на пари, би трябвало да са изключително деликатни към видните политически персони. Това са да вземем за пример министри, депутати, членове на управленията на държавни сдружения, кметове и шефове на партии.
-->
Но сега при разкриване на банкова сметка да вземем за пример, човек единствено попълня декларация дали попада в кръга на видните политически персони. Външна инспекция на разпоредбите в България е открила, че това не е задоволително. Затова с промени в закона банките, нотариусите и всички останали, които наблюдават за пране на пари, ще би трябвало да ревизират дали клиентите им не са политици като ревизират в база данни или деликатно ги проучат, написа Труд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР