Затягане на санитарните и епидемиологичните мерки ще има в Ломбардия

...
Затягане на санитарните и епидемиологичните мерки ще има в Ломбардия
Коментари Харесай

Италия с още по-строги ограничения

Затягане на санитарните и епидемиологичните ограничения ще има в Ломбардия и Пиемонт, по-специално в градовете Милано и Торино, които се намират в северната част на страната. От понеделник, 1 март, и двата района ще бъдат маркирани като " оранжеви " в класификацията на рисковите зони. Регионът Марке, ситуиран в централната част на страната, ще попадне в същата категория. Освен това районите Молизе и Базиликата (съответно център и юг на страната) ще бъдат избрани като " червени " зони.

Сред посочените ограничения са затварянето на питейни заведения и заведения за хранене, както и рестриктивните мерки за придвижване на жители, в това число възбрана за овакантяване на градове. В районите, които са избрани като " червени ", учебните заведения ще бъдат трансферирани към онлайн образование.

Агенцията отбелязва, че увеличението на инфекцията с нови варианти на COVID-19 е причина за стягане на антиепидемиологичните ограничения в страната. На фона на решението на управляващите в огромните градове има всеобщи събирания на хора по централните площади и улици.

Кметът на Бреша даже беше заставен да вкара възбрана за уикенда за всеобщите събирания по площадите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР