Затворник, излежаващ присъда в единични килия в затвора в Бобов

...
Затворник, излежаващ присъда в единични килия в затвора в Бобов
Коментари Харесай

Нагъл затворник ревна: Искам 50 бона обезщетение, защото нямам ТВ в килията

Затворник, излежаващ присъда в единични килия в пандиза в Бобов дол, изиска рекордната сума от 50 000 лв. като парично обезщетение за заболяване от хемороиди и неналичието на достъп до фитнес и телевизия. Вчера надзиратели от пандиза в Бобов дол доведоха Костадин Илиев в Окръжен съд – Кюстендил с вериги на краката, специфичен колан и белезници на ръцете, написа struma.bg.
За последните 2 години пандизчията написал 9 тъжби до Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията” (ГДИН) и началника на пандиза за неналичието на течаща вода в килията му и 6 тъжби за липса на достъп до телевизия и фитнес зала.
„ Чувствам се дискриминиран. Нямам достъп до телевизия и фитнес залата, както останалите пандизчии. Поради неналичието на независима тоалетна и течаща вода се разболях от хемороиди, имам кожни обриви. Готов съм да се подложа на здравна експертиза, с цел да се потвърдят болесттите ми”, съобщи Илиев пред съдията по делото Галина Стоичкова.
„ В пандиза има кабелна телевизия, само че аз не мога да виждам с останалите в избраната стая за това. В килията ми имам тв приемник, три месеца чаках техникът да конфигурира устройството, което ми донесоха околните, само че той не пристигна. Нямам достъп до общото помещение за игри. Нямам никакъв обществен контакт в пандиза. Нямам достъп до фитнеса, където вървят останалите. Поради болесттите ми, които получих в пандиза, и неналичието на обществен живот желая обезщетение от 50 000 лв. от управлението на пандиза – 25 000 лв. за здравословните ми проблеми и 25 00 лв. за разтърсеното ми психично здраве заради липса на контакт с останалите пандизчии и недопускането ми до фитнес зала”, съобщи още Илиев.
Той излежава присъда за тежко закононарушение и е под непоколебим режим в единична килия.
Съдията по делото Галина Стоичкова изслуша пандизчията Костадин Илиев и изиска още доказателства по делото от юрист Граховска, която работи в пандиза в Бобов дол.
Следващото съвещание беше планувано за 24 септември. Тогава ще бъдат разпитани очевидци от двете страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР