Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград за основен ремонт. Части от

...
Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград за основен ремонт. Части от
Коментари Харесай

Затвориха за движение пътя Тeшел-Триград

Затвориха за придвижване пътя Тeшел-Триград за главен ремонт. Части от трасето пропаднаха през декември предходната година след наводняване. Местните поданици обаче упорстват за цялостна реорганизация на пътя Девин-Триград, тъй като съгласно тях е разрушен и рисков.

Възстановяването на опустошения сектор за Триград стартира в края на април тази година- пет месеца откакто поради дъждовете придошлата река отнесе пътя на три места. До момента прекосяването през рисковата права ставаше с пропускателен режим.

И от през днешния ден за 10 дни ще бъде спряно напълно придвижването за моторни транспортни средства през този сектор, като при диалози с компанията, обявиха, че този сектор в границите на тези 10 дни ще бъде приключен напълно и ще останат единствено асфалтовите работи, сподели Здравко Иванов- кмет на община Девин.

До 4 юни обходният маршрут за Триград е през село Ягодина, само че там могат да преминат единствено високопроходими коли.

За страдание не могат да минават коли за спешна помощ и пожарни сега, до момента в който е затворен пътя, неотдавна имахме подобен незабавен случай, не беше пропусната колата за спешна помощ, защото се правиха ремонтни работи, сподели Радост Караиванова- гражданин на Триград.

Малкото останали туристи в Триград през днешния ден се наложи да носят куфарите си през опустошения сектор, с цел да изоставен селото поради затварянето на пътя.

Като цяло е доста неловко този ремонт и да вика кажа почтено, в случай че знаехме, нямаше да дойдем. Дано този проблем да се реши по някакъв метод, тъй като унищожава бизнеса и поминъка на хората от Триград, сподели Цветомир Георгиев- Враца.

Една от най- огромните атракции в региона - пещерата Дяволското гърло ще остане отворена, само че всеки който желае да я посети също ще би трябвало да премине пешком през опустошения сектор на пътя за Триград.

Пещерата работи да, а от през днешния ден 10 дни ще има превоз, бусче, което е от другата страна на всеки час ще вози хората нагоре, сподели Мая Чолакова.

Според жителите на селото, ремонтът единствено на разрушените сектори не е решение на казуса. Затова упорстват за рехабилитация на пътя Девин-Триград.

Ние желаеме повсеместен ремонт, все още не е обезпечено финансиране за планиране на повсеместен ремонт, нито една крачка не е направено в тази посока, страната още мълчи и не дава отговор на нашите питания дали ще ни обезпечи финансиране, сподели Радост Караиванова- гражданин на Триград.

От община Девин обявиха, че нямат опция за финансиране на повсеместен ремонт. Затова са потърсили помощ от районното министерство, като ще се търсят средства и по европейски планове.

Екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР