Затвориха Спешното отделение на областната болница Св. Пантелеймон в Ямбол

...
Затвориха Спешното отделение на областната болница Св. Пантелеймон в Ямбол
Коментари Харесай

Спешното отделение на областната болница в Ямбол е затворено за 24 часа

Затвориха Спешното поделение на регионалната болница " Св. Пантелеймон " в Ямбол за 24 часа, поради случай на инфектирана с COVID-19 здравна сестра, оповестява Българска национална телевизия.
Това се постанова заради обстоятелството, че от екипа на Спешно поделение има чиновник с позитивна проба и според наредбите на РЗИ-Ямбол би трябвало да се затвори отделението за 24 часа за щателна стерилизация. Уведомени са всички органи. Ние не затваряме нашата болница, а единствено незабавното поделение. Ние сме тук, сътрудниците са тук в отделенията, на работа, когато е нужно, ще си оказваме помощ, разгласи Валентин Вълчев - зам.-директор на МБАЛ " Свети Панталеймон ".
Започна стерилизация на отделението. Спешните случаи към този момент се пренасочват към МБАЛ " Свети Йоан Рилски " в Ямбол, а в случай че там не доближават лекари и експерти, от регионалната болница са подготвени да окажат подпомагане и да оказват помощ на сътрудниците си.
През последните 24 часа инфектираните в региона са 4, включително и на здравната сестра. Излекуваните през миналото денонощие са 8.
Рано сутринта стана ясно, че в Спешното поделение в регионалната болница е признат пациент с доста тежки признаци на ковид.
От ямболската болница са потърсили методологична помощ от Националния действен щаб за справяне с непрестанно възходящия брой пациенти с коронавирусна зараза. Не единствено в ромския квартал " Райна княгиня " има позитивни на Коронавирус, а и в целия град, в съвсем всички квартали, стана ясно от репортерското включване в ефира на Българска национална телевизия.
От болничното заведение приканват жителите да не подценяват обстановката в града, да правят стерилизация, да носят защитни маски и да съблюдават обществена отдалеченост.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР