Затвореният в наказателна колония руски опозиционер Алексей Навални заяви, че

...
Затвореният в наказателна колония руски опозиционер Алексей Навални заяви, че
Коментари Харесай

Един ден от затворническия живот на руския опозиционер Алексей Навални

Затвореният в наказателна колония съветски опозиционер Алексей Навални съобщи, че защитата го изтезава през нощта, като го разсънва на всеки час, и че молбата му да му бъде оказана здравна помощ във връзка със мощната болежка в гърба и крайници съзнателно е била подценена, с цел да може душeвността му да бъде пречупена.

Опозиционерът, който е на 44 година и е един от най-видните критици на съветския президент Владимир Путин, бе наказан предишния месец на към две години и половина в наказателна колония по дело, изфабрикувано съгласно него, с цел да бъде възпрепятствана политическата му активност. Западът, в това число и Европейският съд по правата на индивида, изиска от съветските управляващи да освободят Навални. Москва окачестви тези апели като неприемлива интервенция в съветските вътрешни работи.

Навални е затворен в строго охраняван бранш на наказателната колония ИК-2 в град Покров, на към 100 километра източно от Москва.

Ето по какъв начин наподобява всекидневието на Навални съгласно личните му разкази, оповестени в Инстаграм този месец, и съгласно разказите на двама някогашни пандизчии, с които Ройтерс беседва по телефона. Руската Федерална работа за извършване на наказаниията ФСИН, нейният локален клон във Владимирска област, където е арестуван Навални, и съответната колония, в която е арестуван, не дадоха отговор на въпросите за всекидневието на Навални и на останалите пандизчии. ФСИН съобщи предходната седмица, че здравословното положение на Навални е устойчиво и приемливо. Кремъл съобщи в края на предходната седмица, че съветските жители, намиращи се в непознати затвори, се сблъскват с доста по-лоши условия от тези, в които е подложен Навални, който в една от изявленията си в Инстаграм окачестви пандиза си като " нашия отзивчив концентрационен лагер ".

ПАТРИОТИЧНО СЪБУЖДАНЕ
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР