Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални рискува да получи сърдечен

...
Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални рискува да получи сърдечен
Коментари Харесай

Навални може да умре „всеки момент“, твърдят лекари

Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални рискува да получи сърдечен арест „ всяки миг “ и да почине, защото здравето му бързо се утежнява, предизвестиха лекари, призовавайки за неотложен достъп до най-известния съветски пандизчия, съобщи Агенция Франс Прес.

Навални излежава от февруари присъда от 2,5 години затвор в колония в град Покров на към 100 километра (60 мили) източно от Москва по остарели обвинявания за заграбване. На 31 март той разгласи гладна стачка.

Личният доктор на Навални Анастасия Василиева и още трима лекари, в това число кардиолог, желаеха от чиновниците на пандиза да им дават неотложен достъп.

Писмото им до ръководителя на федералната затворническа работа на Русия бе оповестено в Tуитър акаунта на Василева в събота. В изказване ѝ се споделя, че калият му е достигнал „ сериозни равнища “, нормално изискващи неотложно лекуване.

Абсолютно несправедлива - по този начин американският президент Джо Байдън дефинира в събота обстановката, в която е подложен Алексей Навални.

Ден по-рано над 70 звезди от целия свят, измежду които Джъд Лоу, Ванеса Редгрейв и Бенедикт Къмбърбач изпратиха отворено писмо до съветския президент Владимир Путин с искане намиращия се в пандиза опозиционен водач Алексей Навални да получи здравна помощ. В апела им, оповестен във френския в. „ Монд “ се показва, че той, като съветски жител, има законно право да бъде прегледан и лекуван от определен от него доктор.

Личният доктор на Навални Анастасия Василиева, както и други медици, грижещи се за 44-годишния критик на Кремъл, нямат право да го посещават в съветската наказателна колония, където е затворен.

Навални получава всички медицински грижи, от които се нуждае, безапелационни са съветските управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР