Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални е бил преместен от

...
Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални е бил преместен от
Коментари Харесай

Reuters: Навални е преместен на неизвестно място

Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални е бил изместен от затворническата колония на незнайно място, заяви във вторник негов почитан асистент.

" Къде се намира Алексей в този момент и в коя колония е отведен, не знаем ", съобщи Леонид Волков, шеф на щаба на Навални, в изказване в приложението Telegram.

Навални, най-високопоставеният опозиционен водач в Русия през последното десетилетие, беше вкаран в пандиза за две години и половина за нарушение на изискванията за предварително освобождение през февруари 2021 година, откакто се върна от Германия, където се възстановяваше от явно отравяне с нервнопаралитично вещество, за което обвиняваше Кремъл, че го е поръчал.

На 24 март Навални беше наказан на още девет години затвор за машинация и пренебрежение към съда. Лидерът на опозицията твърди, че обвиняванията против него са изфабрикувани и целят да осуетят политическите му упоритости.

Съдията разпореди Навални, който окачестви военната акция на Русия в Украйна като " глупава ", да бъде изместен в затвор с оптималната сигурност, където правата му на свиждания и преписка ще бъдат лимитирани.

Снимка: тв1.ру
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР